Ackermann verdedigt titel in GP Fourmies met succes, Philipsen tweede
foto: Cor Vos (archief)
zondag 8 september 2019 om 17:06

Ackermann verdedigt titel in GP Fourmies met succes, Philipsen tweede

Pascal Ackermann heeft voor het tweede jaar op rij de GP de Fourmies gewonnen. De Duitse sprinter van BORA-hansgrohe was na 205 kilometer de beste in een massasprint die ontsierd werd door een valpartij van Nacer Bouhanni. Ackermann had er geen last van en wist in de laatste rechte lijn Jasper Philipsen achter zich te houden. Boy van Poppel mocht als derde mee het podium op.

Cosnefroy kleurt de vlucht
Benoît Cosnefroy was de grootste naam in de kopgroep van de dag. De AG2R La Mondiale-renner kreeg bijval van Axel Journiaux (Total Direct Energie), Kenny Molly (Wallonie-Bruxelles), Alexis Guérin (Delko Marseille Provence), Flavien Maurelet (St Michel-Auber 93), Kaspars Sergis (Amore&Vita-Prodir), Samuel Leroux (Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole) en Charles Planet (Novo Nordisk).

De aanvallers kregen drie minuten voorsprong en werden gemend door BORA-hansgrohe, UAE Emirates en Groupama-FDJ. Zij hadden met respectievelijk Pascal Ackermann, Alexander Kristoff en Arnaud Démare kanshebbers in de gelederen. De sprintersploegen hielden de controle in handen.

Cort en Pedersen vallen aan in finale
Met nog twee en een halve lokale ronde (van 10,5 kilometer) te gaan, sprong Magnus Cort weg uit het peloton. De Astana-Deen kwam niet weg, wat zijn landgenoot Mads Pedersen van Trek-Segafredo wel lukte. Pedersen sprong naar de kopgroep en trok daar stevig door. Enkel Leroux was in staat om – met de tong tussen zijn kader hangend – de Deen te volgen.

Vijf kilometer voor het einde ging Pedersen solo verder, maar dat bleek een mission impossible. BORA-hansgrohe zette vervolgens een ijzersterke voorbereiding op poten voor Ackermann, die in de technische finale als eerste uit de laatste bocht kwam. Nacer Bouhanni probeerde zich naar voren te werken, maar hij verloor de controle en kwam hard ten val. Ackermann ondervond daar geen hinder van en won eenvoudig, voor Jasper Philipsen en Boy van Poppel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.