Adam Hansen juicht plan-Tinkov toe: “Het zou geweldig zijn”
donderdag 16 oktober 2014 om 18:45

Adam Hansen juicht plan-Tinkov toe: “Het zou geweldig zijn”

Adam Hansen

foto: Sirotti

Adam Hansen is maar wat blij met de intrede van Oleg Tinkov in de wielerwereld. Met name het Tinkovs plan om de grootste vier renners allemaal de drie Grote Rondes te laten rijden. De Australiër van Lotto-Belisol is ervan overtuigd dat de voormalige Russische bierbrouwer het beste met de sport voor heeft. “Ik denk echt dat hij het prachtig vindt en graag zou zien dat die vier het proberen”, vertelt hij aan Cycling Weekly.

Het is niet zo raar dat juist Hansen met deze worden komt, want je kunt hem rustig Mister Grand Tour noemen. Tijdens de afgelopen Vuelta a España completeerde hij zijn tiende Grote Ronde op een rij: vier maal de Vuelta, drie keer de Giro d’Italia en drie Tour de France’s in de periode 2011-2014. “Smijt Tinkov alleen maar met geld om hemzelf in the picture te zetten? Als je het mij vraagt niet. Ik denk dat hij heel graag wil dat Alberto Contador het doet en dat de anderen hem vergezellen. Hij is een enorme wielerfan. Ik zou het cool vinden als Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana dit alle vier voor één jaar zouden doen.”

“Ze zullen een hoop andere wedstrijden niet rijden. Ook zullen ze niet alle rondes uitrijden, omdat er in elke Grote Ronde van ieder seizoen er op z’n minst twee favorieten uitvallen. Ik ben verbaasd dat ik in die tien rondes niet één keer ben uitgevallen. Eén positief ding is dat je minder reisdagen nodig bent. Daardoor zul je meer thuis zijn, want dat is nu eenmaal de beste plek om te herstellen van een Grote Ronde en je training weer op te bouwen. En thuis zijn is nu eenmaal belangrijk, want ik denk dat veel mensen vergeten wat twee dagen thuis zijn kan betekenen voor een mens die veel op reis is”, weerkaatst Hansen de uitspraken van Nibali. Die achtte het namelijk een onmenselijke opgave en stelde zich voor dat hij het tegenover zijn familie niet kon maken om het hele jaar weg te zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.