Adam Yates neemt leiderstrui over: “Het was geen ideale finish”
donderdag 14 maart 2019 om 19:56

Adam Yates neemt leiderstrui over: “Het was geen ideale finish”

Michael Hepburn verloor dan wel de leiderstrui in Tirreno-Adriatico, zijn ploeg Mitchelton-Scott is nog altijd in het bezit van het felbegeerde kleinood. “Ik weet niet hoe lang ik de trui kan behouden, maar we gaan ons best doen”, zo laat de nieuwe leider Adam Yates weten.

Yates eindigde als vijfde in Pomarance, wat genoeg was om de leiderstrui over te nemen. “Het was geen ideale finish voor mij”, zo begint de Brit zijn relaas. “Het was meer een aankomst voor puncheurs als Julian Alaphilippe en Greg Van Avermaet. Ik ben daarom blij met deze vijfde plek.”

Yates heeft in het klassement een voorsprong van zeven seconden op zijn eerste (echte) belager Primož Roglič. Andere rivalen als Tom Dumoulin, Alaphilippe en Wout Poels volgen al op behoorlijke achterstand. “Ik bekijk het echter dag per dag”, probeert Yates de druk af te houden.

Komende dagen
“Morgen krijgen we een sprintersrit voorgeschoteld, maar daarna is het woord weer aan de puncheurs. Dit jaar is er geen echte bergrit. Het is afwachten hoe de benen de komende dagen zullen reageren. Ik ben echter tevreden over mijn conditie”, zo besluit de Brit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.