Adrie van der Poel: “Mathieu heeft dit jaar meer vertrouwen”
foto: Cor Vos
dinsdag 29 januari 2019 om 16:19

Adrie van der Poel: “Mathieu heeft dit jaar meer vertrouwen”

Mathieu van der Poel begint komende zondag in het Deense Bogense als topfavoriet aan het WK veldrijden. Net als vorig jaar in Valkenburg, toen hij zijn meerdere moest erkennen in Wout van Aert. “De beleving is nu echter totaal anders. Mathieu heeft meer vertrouwen”, aldus vader Adrie in gesprek met Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel deed afgelopen zondag in Hoogerheide vertrouwen op richting het WK, door de afsluitende wereldbekermanche te winnen. “Hij reed een meer dan behoorlijke cross in Hoogerheide”, aldus zijn vader. “Ik zag geen tekenen van zwakte. Volgens mij ligt hij dan ook op schema.”

De 24-jarige alleskunner is ook deze winter weer een klasse apart in het veld. Toch werd hij voor het laatst wereldkampioen in 2015, tot nu toe zijn enige wereldtitel bij de profs. “Die verloren WK’s zullen echter niet door zijn hoofd schieten”, zo is Adrie van mening. “Ik zie denk ik ook een groot verschil met vorig jaar.”

Adrie van der Poel ziet een andere Mathieu – foto: Marcel Koch

Druk 
“Toen riep hij voor het WK namelijk al dat zijn seizoen geslaagd was. Dit jaar is de beleving anders: hij is er nu nóg meer klaar voor.” Of dit voor extra druk zorgt bij zoonlief? “Hij koerst al tien jaar met druk. Hij kan er ook heel goed mee omgaan”, aldus de wereldkampioen van 1996.

Mocht Van der Poel opnieuw geen wereldkampioen worden, kunnen we dan wel spreken van een geslaagd seizoen? “Misschien moet hij dit jaar wél wereldkampioen worden. Mocht hij het niet worden, dan is dat misschien wel een teleurstelling. Zeker voor Mathieu zelf. Het leven gaat echter gewoon weer verder”, bekijkt senior het filosofisch.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.