Alaphilippe is geel kwijt: “Gisteren was Mathieu blij voor mij, nu ben ik dat voor hem”
foto: Cor Vos
zondag 27 juni 2021 om 19:04

Alaphilippe is geel kwijt: “Gisteren was Mathieu blij voor mij, nu ben ik dat voor hem”

Julian Alaphilippe is na het verlies van zijn gele trui aan Mathieu van der Poel alles behalve teleurgesteld. De Fransman van Deceuninck-Quick-Step kon de demarrage van de Nederlander niet volgen en werd vijfde op Mûr-de-Bretagne. “Er waren vandaag een aantal renners sterker. Ik had wat zware benen”, reageert de wereldkampioen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben daarom ook totaal niet teleurgesteld”, aldus Alaphilippe. “Op de eerste keer Mûr-de-Bretagne merkte ik dat mijn benen goed waren, maar niet zo goed. Dus op de slotklim besloot ik om zo lang mogelijk in de groep te blijven. Gisteren was Mathieu teleurgesteld omdat hij niet gewonnen had, maar was hij blij voor mij. Vandaag heb ik precies hetzelfde gevoel.”

De wereldkampioen is vol lof voor de nieuwe geletruidrager. “We hebben dezelfde stijl van koersen, omdat we graag aanvallen. Ik ben blij voor hem. Hij verdient deze overwinning”, vertelt Alaphilippe, die wel de groene trui om zijn schouders heeft.

“Met deze groene trui heb ik nu elke trui gedragen in de Tour de France, en dat is heel speciaal. De gele trui is magisch, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Mijn ploeg heeft er hard voor gewerkt, maar er komt ook nog een lange Tour aan met veel kansen. Er zijn ook nog de nodige sprintetappes waar Mark Cavendish kans maakt”, noemt hij als voorbeeld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.