Julian Alaphilippe is naar eigen zeggen in vorm: “Ik wil de trilogie voltooien”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 4 mei 2024 om 09:44

Julian Alaphilippe is naar eigen zeggen in vorm: “Ik wil de trilogie voltooien”

Julian Alaphilippe is een van de schaduwfavorieten voor de eerste etappe van de Giro d’Italia. De oud-wereldkampioen heeft dit seizoen nog geen grootse prestaties neergezet, maar is naar eigen zeggen wel in vorm. “Ik wil het zeker proberen, alles geven en achteraf geen spijt hebben”, vertelde Alaphilippe aan de verzamelde pers.

De Fransman trok na een teleurstellend voorjaar, mede door fysieke problemen, niet richting hoogte. Alaphilippe koos voor de Ronde van Romandië. “Ik hield het simpel en old school. Geen hoogtestage, maar hard trainen en koersen. Ik reed Romandië om wat big efforts in the legs te hebben. Ik was daar nog niet exceptioneel, maar voelde mij elke dag sterker worden. Ik ben in vorm”, zei hij stellig.

“Hoeveel kans ik in de eerste rit heb? Moeilijk te zeggen. Je moet sterk zijn en tegelijk explosief. Dan maak ik kans. Ik wil het zeker proberen, alles geven en achteraf geen spijt hebben. Het is een mooi doel om toe te treden tot het clubje van renners die in elke grote ronde een rit konden winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.