Allan Davis richt zich op Olympische Spelen 2012
zondag 31 oktober 2010 om 10:08

Allan Davis richt zich op Olympische Spelen 2012

Allan Davis hoopt dat hij in 2012 zijn debuut kan maken op de Olympische Spelen. De nummer drie van het voorbije WK vertelde dat tegen de Australische krant News Mail. Voor Davis is deelnamen aan de Olympische Spelen nog een van de onvervulde doelen die hij op zijn verlanglijstje heeft staan.

Volgend seizoen hoopt hij deel te nemen aan de Tour de France en wil hij schitteren op het WK in Kopenhagen. “Maar de Olympische Spelen van 2012 staan bovenaan mijn lijst,” vertelde hij. “De laatste twee Spelen stond ik op de reservelijst en ik ben er op gebrand daar een keer te presteren. Het parcours dat ze in Londen willen gaan gebruiken zou aansluiten op mijn kwaliteiten.”

Voor Davis lijkt Londen zijn laatste kans. “Ik ben nu 30 en zal 32 zijn wanneer de Olympische Spelen plaats vinden. Het is mijn laatste kans. Ik hoop dat ik er in 2016 nog bij ben, maar er zijn een hoop goede renners die op het punt van doorbreken staan. Met maar vijf beschikbare plaatsen is de concurrentie enorm.”

Allan Davis kende dit seizoen een sterk najaar met enkele ereplaatsen in Polen, de Eneco Tour en de Vuelta. Op het WK in eigen land werd hij derde. Gisteren won hij nog een lokaal criterium in Noosa.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.