Alleen vloeibaar voedsel voor Stefan Küng na kaakbreuk in Roubaix
foto: Sirotti
dinsdag 10 april 2018 om 11:27

Alleen vloeibaar voedsel voor Stefan Küng na kaakbreuk in Roubaix

Stefan Küng houdt een wrange nasmaak over aan Parijs-Roubaix. De Zwitser kwam nog voor de eerste kasseistrook ten val en brak daarbij zijn kaak. De renner van BMC heeft inmiddels al een kaakoperatie ondergaan.

“Na een bezoek aan de specialisten van het Kanton Spital Hospital werd duidelijke dat een operatie de beste behandeling was voor een snelle en optimale genezing”, zegt Max Testa, ploegdokter van BMC. “De operatie is gisteravond uitgevoerd en is goed verlopen. Stefan mag waarschijnlijk vandaag naar huis. Hij moet het de komende weken rustig aan doen om daarna de trainingen weer op te bouwen.”

“Hij mag alleen maar vloeibaar en zacht voedsel tot zich nemen om het bewegen van zijn kaak tot een minimum te beperken, maar hij is in staat om te praten”, aldus Testa.

De ploeg verwacht dat hij over een paar dagen al mag fietsen op de hometrainer. De verwachting is dat hij vijf tot zes weken langs de kant staat.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
10 april 2018 11:30
Oei oei, wat een stel gekken zijn het toch die wielrenners. Zelfs door een rietje moeten eten is part of the job. Respect!
10 april 2018 11:37
poeh eej, flinke slachtoffers afgelopen zondag. Al staat dit natuurlijk niet in de schaduw van wat Michael Goolaerts is overkomen.
10 april 2018 11:47
Kung is er wel dikwijls bij als ze gaan liggen...
10 april 2018 11:50
De schade bij valpartijen in Parijs-Roubaix lijkt mij aanmerkelijk groter dan bij andere koersen, al heb ik daarvan geen statistieken. Het is in en in triest dat Michael Goolaerts door hartfalen het leven heeft gelaten. Topsport is niet gezond, ondanks de ongetwijfeld goede medische ondersteuning.
10 april 2018 12:08
Kung zag er al nooit gelukkig uit dit jonge seizoen. Zeer triest dit er bovenop.

Al die gasten die ons vermaken met hun wielercapriolen, en daarmee hun lijf en leden riskeren, verdienen ons respect, ook in fasen van onderpresteren.

Ieder die zelf ook op een racefiets rond kart, zijn de risico’s van de sport persoonlijk bekend, van het risico van verkeersongeluk tot hartstilstand. Dat is niet beperkt tot officiële topsport.
10 april 2018 12:31
Er gebeurt wel veel. Het lijkt alsmaar toe te nemen, maar ik weet dat het geheugen hierbij parten kan spelen. Vroeger werd er ook veel gevallen. Statistieken zouden kunnen helpen de ontwikkeling van de ongevallen en andere malheurs in kaart te brengen. Om nog maar niet te spreken over de oorzaken en mogelijke oplossingen (die helaas nooit 100% zullen kunnen werken overigens).
10 april 2018 12:38
Los van de fataliteit, de schade lijkt wel toe te nemen. Kung, Langeveld, Trentin, Oliveira, zag er niet lekker uit.
10 april 2018 13:41
Ik weet dat het er niet echt toe doet, maar de titel klopt niet met het artikel.
10 april 2018 15:43
@iLLan
bedoel je omdat hij niet eens in de buurt van Roubaix gekomen is (althans fietsend)?
Of omdat hij wel zacht eten mag?
10 april 2018 17:38
Dit grote talent heeft al heel wat malheur te verwerken gehad, ik hoop wel dat we ooit nog zijn vermogen om goede resultaten te rijden gaan zien ... toen ik hem een paar jaar geleden voor het eerst zag rijden dacht ik even "de opvolger van cancellara" te zien (al is dat nogenoeg onmogelijk). Beterschap stefan en meer geluk in de komende jaren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.