Alvaro Hodeg breekt onderarm, schouder en ribben bij val in Tour de l’Eurométropole

Alvaro Hodeg breekt onderarm, schouder en ribben bij val in Tour de l’Eurométropole

foto: Cor Vos

zaterdag 5 oktober 2019 om 21:46

Álvaro Hodeg is lelijk ten val gekomen in de Tour de l’Eurométropole. De Colombiaan van Deceuninck-Quick-Step leek de laatste bocht niet te kunnen houden en knalde vol op de uitstekende voetjes van een dranghek. Hij is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Wat de verwondingen zijn, is voorlopig nog niet bekend.

Hodeg botste met hoge snelheid op de dranghek. Op de televisiebeelden was duidelijk te zien dat van zijn voorwiel nog weinig over is. Zijn teamgenoten keerden na het passeren van de finish meteen om om poolshoogte te nemen. De 23-jarige sprinter was twee dagen geleden nog succesvol in de Sparkassen Münsterland Giro, een Duitse 1.HC-koers, waar hij Pascal Ackermann en Tim Merlier versloeg.

De winst in Tour de l’Eurométropole ging verrassend naar Piet Allegaert.

Dit bericht wordt aangevuld zodra er meer nieuws bekend is.

Update 21:46: Hodeg breekt verschillende botten

Deceuninck-Quick Step heeft in een persbericht een update gegeven over de toestand van Hodeg. De Colombiaan houdt aan zijn zware valpartij een gebroken linkeronderarm, een gebroken rechterschouder en twee gebroken ribben over. “Na zijn val in de slotkilometer werd Alvaro Hodeg afgevoerd naar het ziekenhuis, waar duidelijk werd dat hij zijn linkeronderarm, rechterschouder en twee ribben gebroken heeft”, meldt zijn ploeg.

“Zondag zal hij in België geopereerd worden aan zijn schouder. Alvaro blijft vannacht uit voorzorg in het ziekenhuis wegens een mogelijke hersenschudding. Hij is stabiele en in comfortabele staat.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.