Amaury Capiot gemotiveerd voor seizoensstart: “Beter doen dan in 2021”
foto: Cor Vos
vrijdag 21 januari 2022 om 17:42

Amaury Capiot gemotiveerd voor seizoensstart: “Beter doen dan in 2021”

Amaury Capiot keert zondag terug in de Clàssica Comunitat Valenciana, de koers waar hij het afgelopen seizoen met een derde plaats begon. De 28-jarige sprinter van Arkéa Samsic hoopt opnieuw kort te eindigen in de Spaanse eendagswedstrijd.

De Clàssica Comunitat Valenciana was afgelopen seizoen de eerste koers van Capiot voor zijn nieuwe ploeg Arkéa Samsic, nadat hij in de winter was vertrokken bij Sport Vlaanderen-Baloise. De snelle Belg liet zich meteen gelden en sprintte naar de derde plek achter Lorrenzo Manzin en Mikel Aristi. “De wedstrijd was ingekort vanwege een toename van de coronapandemie. Dit jaar wordt de afstand teruggebracht tot 175 kilometer, wat een goede zaak is”, zegt Capiot.

Vroeg in de wedstrijd moeten de renners de Coll de Rates beklimmen, een bekende trainingsberg in de regio Valencia. Als de renners rond half koers de Alto de Barx omhoog zijn gereden, zijn de belangrijkste hindernissen achter de rug. Capiot verwacht dan ook dat het weer sprinten wordt in deze koers. “Ik ben gemotiveerd voor het nieuwe seizoen. Vorig jaar eindigde ik hier derde, wat niet slecht was, maar ik denk dat ik de mogelijkheid had om deze wedstrijd te winnen.”

Hij staat dan ook gemotiveerd aan de start van zijn eerste koers van het seizoen. “Ik hoop zondag beter te doen dan het resultaat dat ik in 2021 behaalde.” Naast Capiot heeft Arkéa Samsic met de Fransmannen Clément Russo, wereldkampioen scratch Donavan Grondin en Alan Riou, afgelopen seizoen winnaar van de Classic Loire Atlantique, nog meer troeven om uit te spelen. “We hebben renners die ofwel in de vlucht kunnen geraken ofwel kunnen sprinten”, aldus DS Arnaud Gérard.

De wedstrijd is zondag vanaf 14u00 rechtstreeks te volgen op YouTube.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.