Ambitieuze Devenyns richt zich op voorjaarsklassiekers
maandag 13 januari 2014 om 20:55

Ambitieuze Devenyns richt zich op voorjaarsklassiekers

Dries Devenyns is een van de nieuwe gezichten bij Giant-Shimano. De 30-jarige Belg maakte de voorbije winter de overstap van Omega Pharma-Quick Step en hoopt met name in de voorjaarsklassiekers zich te laten kunnen zien.

“Ik ben van ploeg veranderd met de drijfveer om wat meer mijn eigen programma te kunnen rijden”, legt Devenyns uit op de presentatie van de ploeg. “Daarom rijd ik nu voor Giant-Shimano. Ik had al vroeg een gesprek gehad met Addy Engels. Met hem heb ik nog samen in de ploeg gereden. Hoewel we pas laat tot overeenkomst zijn gekomen, heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden dat dit een ploeg zou zijn waar ik graag zou willen rijden.”

Devenyns richt zich in eerste instantie op de klassiekers. “De ploeg heeft mij aangetrokken voor het Vlaamse voorjaar. Dat is ook iets wat ik wilde doen. De ambitie van de ploeg valt samen met die van mij,” geeft hij aan. Een doelstelling wil hij nog niet uitspreken. “Ik spreek dat niet graag uit, al heb ik wel iets in gedachten. Maar ik ben ambitieus”, verklapt hij.

Zijn eerste wedstrijdkilometers voor zijn nieuwe ploeg rijdt Devenyns in Frankrijk. “Ik ga eerst een Frans programma afwerken met GP La Marseillaise en de Ronde van de Middellandse Zee. Dan volgt het Vlaamse voorjaar.” Later in het seizoen zou hij graag van start gaan in een grote ronde. “Ik hoop van wel. Vorig jaar heb ik dat moeten missen. Ik heb al drie keer de Tour en twee keer de Giro gereden. Dat is iets wat je graag doet als renner. Ik hoop opnieuw een grote Ronde te rijden, en dan denk ik aan de Tour of de Vuelta. Daar zijn nog geen afspraken over gemaakt. Na het voorjaar gaan we de balans opmaken en nemen we een beslissing.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.