Opnieuw geen Amstel Gold Race voor Dumoulin: “Dat is wel jammer”

donderdag 3 januari 2019 om 14:58
Video

Tom Dumoulin slaat in 2019 andermaal de Amstel Gold Race over. De Limburgse kopman van Team Sunweb heeft net als de afgelopen jaren enkel Luik-Bastenaken-Luik als heuvelklassieker opgenomen in zijn programma. Dit vertelt Dumoulin voor de camera van WielerFlits.

Het seizoen van Dumoulin begint eind februari in de UAE Tour, de gefuseerde WorldTour-wedstrijd van de Dubai Tour en de Abu Dhabi Tour. Daarna doet de Nederlandse klassementsrenner mee aan Tirreno-Adriatico, kort daarop gevolgd door Milaan-San Remo.

Traditioneel volgt dan een trainingsstage voor Dumoulin, waardoor hij de heuvelklassiekers mist. “Dat vind ik wel jammer”, zo laat hij weten. “Maar goed, het zij zo.” Wel verschijnt hij aan de start van Luik-Bastenaken-Luik als laatste voorbereiding op de Giro d’Italia.

“Tour overslaan was nooit een optie”
Na de Italiaanse rittenkoers staan er (even) geen wedstrijden op zijn programma. De Nederlandse kampioenschappen zijn altijd een vraagteken voor Dumoulin, die vorig seizoen het tijdritkampioenschap oversloeg maar wel de wegrit reed.

Daarna rijdt Dumoulin de Tour de France met klassementsambities. Heeft de Limburger eigenlijk gespeeld met het idee om de Franse ronde over te slaan? “Dat was nooit een optie”, is hij duidelijk. “Het was of alleen de Tour, of de combinatie Giro-Tour.”

Dumoulin over WK-kansen: “Weinig focus op de wegrit”
Het hoofddoel in het najaar is het WK in Yorkshire, waar de wereldkampioen tijdrijden van 2017 zijn regenboogtrui terug wil veroveren. En wat met zijn kansen voor de wegrit? “Daar ga ik weinig focus op leggen, aangezien de wegrit me helemaal niet past. De tijdrit ligt me dan wel weer goed. Daar ga ik me dan ook volledig op focussen.”

Voorlopig programma Tom Dumoulin 2019
flag-ae UAE Tour (24 februari-3 maart)
flag-it Tirreno-Adriatico (13-19 maart)
flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (28 april)
flag-it Giro d’Italia (11 mei-2 juni)
flag-fr Tour de France (6-28 juli)
flag-gb WK wielrennen Yorkshire (21-29 september)


Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.