Amy Pieters blijft medevluchtster Barnes nipt voor in Healthy Ageing Tour

Amy Pieters blijft medevluchtster Barnes nipt voor in Healthy Ageing Tour

foto: Boels-Dolmans

donderdag 5 april 2018 om 16:38

Amy Pieters heeft de eerste rit in lijn in de Healthy Ageing Tour gewonnen. De 26-jarige Nederlandse van Boels-Dolmans bleef in de straten van Grootegast na een lange sprint haar medevluchtster Alice Barnes enkele centimeters voor. Klassementsleidster Anna van der Breggen eindigde als derde, maar is haar trui wel kwijt aan ploeggenote Pieters.

Waaiers bepalen de koers
Vanaf het vertrek in Westerkwartier stak de harde wind op. Het resulteerde vrijwel meteen in waaiers, waardoor er een kopgroep ontstond met veertien rensters. Kleppers als Van der Breggen, Pieters, wereldkampioene Chantal Blaak, Christine Majerus, Trixi Worrack, Kirsten Wild, Lisa Brennauer en Anouska Koster lieten zich niet verrassen en zij zaten mee. De samenwerking verliep goed, waardoor de overige groepen achterbleven in het slagveld. Na verschillende aanvalspogingen lukte het Pieters en Barnes om weg te blijven. Zij mochten sprinten om de zege, waarin de Nederlandse net iets rapper bleek.


Dit artikel delen:

3 Reacties

Baik-Baik 5 april 2018 om 17:47

Mooie koers gezien met een sprint die uiteindelijk nog heel close werd. Pieters moest hier wel winnen met van der Breggen en Blaak in de achtervolgende groep.

Blijft van der Breggen leidster?

Hoebele 5 april 2018 om 17:52

Pieters is ook nieuwe leidster. Ze pakt 10 boni’s plus 35 sec op groep VDB.

Frits des Jeux 5 april 2018 om 22:04

Boels is toch wel erg sterk zeg! Ben vooral ook benieuwd naar de ontwikkeling van Skylar Schneider. Vorig jaar een rit gewonnen in de Thüringen Rundfahrt op de laatste dag. Als je dat als toen 18-jarige junior kunt, heb je zeker talent. Dat hebben ze bij Boels dus goed gezien.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.