Amy Pieters spurt naar winst in GP de Plouay

Amy Pieters spurt naar winst in GP de Plouay

foto: Boels-Dolmans

zaterdag 25 augustus 2018 om 17:07

Amy Pieters heeft in het Bretonse Plouay haar zevende zege van het seizoen geboekt door de GP de Plouay-Lorient Agglomération te winnen. Na 125 kilometer mocht een select groepje om de overwinning sprinten in de WorldTour-koers. Daarin bleef de renster van Boels-Dolmans Marianne Vos en Coryn Rivera voor.

WaowDeals controleerde lange tijd de koers door het Bretonse landschap, waardoor er geen vroege vlucht tot stand kwam. Pas na twee uur koersen waren de pogingen van Rosella Ratto en Hanna Nilsson de grootste wapenfeiten, maar Nilsson werd na een aanval van twaalf kilometer op 24 kilometer van de meet weer teruggepakt door het peloton, waarin Cervélo Bigla nu het tempo bepaalde.

Op de voorlaatste klim van de Ty Marec scheidde een groepje met daarin vijftien rensters zich af van de rest van het peloton. Hierbij zaten bijna alle favorieten. Marianne Vos probeerde het nog even solo, net als Cecilia Uttrup Ludwig. Zij slaagden allebei echter niet in hun poging. Elisa Longo Borghini lukte het wel om zich af te scheiden op de laatste beklimming van de Ty Marec met nog acht kilometer te gaan, maar ook zij werd weer teruggepakt. In de sprint wist Pieters vervolgens de in augustus onklopbare Vos in de laatste meters toch nog te kloppen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Ruben_ 25 augustus 2018 om 17:31

Vos ging wel van heel ver aan

Mwielerfan 25 augustus 2018 om 17:35

In teletekst verslag werd een aanval van longo gemeld. In een Franse koers. Ik dacht even….
Gelukkig biedt wf duidelijkheid en is het longo borghini en niet onze Franse worst nightmare terug van haar laatste epo schorsing (of was die van haar trainer/man en is zijzelf toen niet gepakt? )

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.