André Greipel grijpt de bloemen in Leuven, Danny van Poppel derde

zondag 14 september 2014 om 16:16
André Greipel

foto: Sirotti

André Greipel heeft de GP Jef Scherens op zijn naam geschrijven. De Duitser was de snelste in de massasprint in de wedstrijd die ook wel Rondom Leuven genoemd wordt. Tom van Asbroeck sprintte naar plek twee. Op de derde stek was Danny van Poppel de beste Nederlander.

Aanval met grote groep
Na 25 kilometer wedstrijd ging een groep van 14 renners er vandoor met hierin de Nederlander Timo (Nederland) en Sjors Roosen (Jo Piels) en verder waren de bekendste namen Klaas Vantornhout (Sunweb), Kris Boeckmans (Lotto-Belisol), Markel Irizar (Trek Factory Racing), Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen) en Nico Sijmens (Wanty).

De voorsprong werd nooit groot, want Vastgoedservice had geen mannetje mee en mende het peloton. Met nog tachtig kilomter te gaan reden er zes renners naar de kopgroep toe. Hierbij de Nederlanders Ike Groen (CT De Rijke) en Stefan Poutsma (Jo Piels) en de Belgische sprinter Kenny Dehaes (Lotto-Belisol).

Hergroepering
Verderop probeerde ook een groepje met onder meer André Greipel (Lotto-Belisol), Björn Leukemans (Wanty), Danny van Poppel (Trek Factory Racing) en Mike Teunissen (Nederland) naar voren te rijden. Op 35 kilomter was er echter een algemene hergroepering en was alles tesamen.

Daarna kwam er een nieuwe kopgroep van vier renners. Sam Oomen was hier de Nederlander van dienst en hij had het gezelschap van Marco Frapporti (Androni Giocattoli), Pieter Jacobs (Topsport Vlaanderen) en Frederik Veuchelen (Wanty). Iets verderop sloot ook Veuchelen’s ploeggenoot Laurens De Vreese aan wat resulteerde in vijf leiders. Op zeven kilometer van het einde was deze vlucht echter ook weer gedaan.

Enkele anderen probeerden het nog, waaronder Leukemans. Niemand kwam meer weg en Greipel was de snelste sprinter.

Naast de derde plek van Danny van Poppel eindigden er nog vier Nederlanders in de top tien: Kenny van Hummel (4), Michel Kreder (8), Coen Vermeltfoort (9) en Mike Teunissen (10)

GP Jef Scherens 2014 (1.1)
Uitslag: Leuven – Leuven (183 km)

1. flag-de André Greipel (Lotto-Belisol)
2. flag-be Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen – Baloise)
3. flag-nl Danny van Poppel (Trek Factory Racing)
4. flag-nl Kenny van Hummel (Androni Giocattoli – Venezuela)
5. flag-be Kenneth Vanbilsen (Topsport Vlaanderen – Baloise)
6. flag-lu Jean-Pierre Drucker (Wanty – Groupe Gobert)
7. flag-be Antoine Demoitié (Wallonie Bruxelles)
8. flag-nl Michel Kreder (Wanty – Groupe Gobert)
9. flag-nl Coen Vermeltfoort (CT De Rijke)
10. flag-nl Mike Teunissen (Nederland)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.