Andy Schleck: “Ik wil mij tonen in de klassiekers”
vrijdag 12 april 2013 om 16:45

Andy Schleck: “Ik wil mij tonen in de klassiekers”

andy schleck

foto: Sirotti

Ondanks zijn langdurige matige prestaties, is Andy Schleck vol goede moed voor de komende heuvelklassikers. Dat zegt de Luxemburger van RadioShack-Leopard-Trek op de website van Sporza. Tot winnen acht de ex-Tourwinnaar, die zowel in de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik zal starten, zich nog niet in staat, maar optimistisch is hij inmiddels wel. “Ik zie licht aan het einde van de tunnel.”

Na zijn valpartij in de Dauphiné in juni vorig jaar waarbij hij zijn ruggenwervel brak kende de 27-jarige Schleck een zware periode, en zette hij geen enkel noemenswaardig resultaat meer neer. Pas in maart dit jaar reed hij voor het eerst sinds zijn val een wedstrijd uit. Inmiddels gaat het echter al beter met de Luxemburger. “Ik denk dat ik na mijn blessures op de weg terug ben. Ik wil niet meer spreken over wat er allemaal gebeurd en geschreven is. Dat ligt achter me. Ik concentreer me liever op positieve zaken en die zijn er in mijn ogen meer dan genoeg.”

Allereerst de heuvelklassiekers dus. In 2009 won Schleck nog Luik-Bastenaken-Luik, en ook in 2011 stond hij in die koers op het podium. Dat zit er dit jaar niet in, maar vooraan meedoen wil hij wel. “Ook al kan ik niet meestrijden voor de overwinning, ik wil me daar wel tonen”, zegt hij strijdvaardig.

Na de klassiekers rijdt Schleck de Ronde van Californië, de Ronde van Zwitserland en het Luxemburgs kampioenschap alvorens naar de Tour de France te trekken. Of hij daar top zal zijn laat hij voorlopig nog in het midden. “Ik weet niet wanneer ik weer echt top zal zijn: misschien dit jaar, misschien volgend jaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.