Anna van der Breggen: “Denk niet dat Ronde van Vlaanderen in mijn programma past”
foto: Cor Vos
dinsdag 12 februari 2019 om 13:01

Anna van der Breggen: “Denk niet dat Ronde van Vlaanderen in mijn programma past”

Anna van der Breggen zal haar titel in de Ronde van Vlaanderen waarschijnlijk niet verdedigen. Dit laat de wereldkampioene op de weg doorschemeren in gesprek met De Stentor, waarin ze een tipje van de sluier oplicht over haar wedstrijdprogramma.

Op 2 maart zal de Zwolse haar regenboogtrui voor het eerst in koers aan het publiek tonen. De Omloop Het Nieuwsblad (die ze in 2015 al op haar naam wist te schrijven) wordt namelijk de eerste wegwedstrijd van Van der Breggen in 2019. Na de Belgische openingsklassieker doet AvdB een week later een poging haar titel te verdedigen tijdens de Strade Bianche.

“Tijd nodig om te herstellen van Cape Epic”
Vervolgens ruilt Van der Breggen de racefiets in voor de mountainbike. Net als vorig jaar doet ze namelijk mee aan de Cyprus Sunshine Cup. Daarna wacht van 17 tot en met 24 maart een compleet nieuwe uitdaging in de vorm van de Cape Epic. Ze zal in de bekende achtdaagse een duo vormen samen met Annika Langvad, viervoudig winnares van de mountainbikemeerdaagse en sinds begin 2019 ploeggenote van Van der Breggen bij Boels-Dolmans. “Dit heb ik nog nooit gedaan, maar ik kan er niet op wachten”, zei ze eerder al over de etappewedstrijd door Zuid-Afrika.

Deelname aan de Cape Epic betekent voor Van der Breggen vermoedelijk dat ze niet aan de start van Vlaanderens Mooiste zal verschijnen. “Ik denk dat de Ronde niet in mijn programma past”, blikt ze vooruit. “Die wedstrijd zit dicht op de Cape Epic en ik verwacht dat ik even tijd nodig heb om daar van te herstellen”, stelt ze in de regionale krant. Een paar dagen na de Ronde start ze wel in de Healthy Ageing Tour. Van der Breggen rijdt de Noord-Nederlandse etappekoers ter voorbereiding op de Ardennenklassiekers, waarin de 28-jarige de afgelopen jaren heer en meester was.

“Niet kansloos in Yorkshire”
Van der Breggen blikt tot slot ook nog kort vooruit op de rest van haar seizoen. Zo laat ze weten dat het nog onzeker is of ze dit jaar aan de start van de Giro Rosa staat. In het verleden wist de geboren Hasseltse de belangrijkste rittenkoers voor vrouwen al twee keer te winnen, maar vorig jaar besloot ze de wedstrijd niet te rijden. “Pas na het voorjaar neem ik daar een definitieve beslissing over.”

De wereldkampioenschappen in Yorkshire staan daarentegen al met rood omcirkeld in haar agenda: “Het parcours is me minder op het lijf geschreven dan dat in Innsbruck het geval was vorig jaar. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen kans heb”, sluit ze haar relaas af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.