Anthony Roux bezorgt FDJ in de Sarthe eerste zege van het seizoen
woensdag 8 april 2015 om 11:53

Anthony Roux bezorgt FDJ in de Sarthe eerste zege van het seizoen

Anthony Roux heeft de ochtendetappe in het Circuit Cycliste Sarthe gewonnen. De Franse renner van FDJ was in de straten van Angers zijn medevluchters Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale) en Thomas Voeckler (Europcar) de baas. Roux is dankzij zijn ritzege ook de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Voor FDJ is de zege van Roux pas de eerste overwinning van het seizoen. LottoNL-Jumbo is nu de enige WorldTour-formatie die nog met lege handen staat.

Kreder negende

Nacer Bouhanni, die gisteren de openingsrit op zijn naam schreef, won de sprint van het peloton. Dat bleek echter net niet voldoende om zijn gele trui te behouden. Ook Raymond Kreder, maandag verantwoordelijk voor de eerste podiumplaats ooit voor Roompot Oranje Peloton, sprintte mee. Hij kwam deze keer echter niet verder dan de negende plaats in de rituitslag.

Drie Fransen in vroege vlucht

Voeckler en Jauregi grepen de slechts 83,9 kilometer lange etappe aan om al vroeg ten aanval te trekken. De twee Fransen kregen snel daarna het gezelschap van hun landgenoot Roux, die in 2009 naam maakte door een etappe in de Ronde van Spanje te winnen. De voorsprong van de drie schommelde constant rond de minuut. Het peloton dacht het gat in de zes plaatselijke rondjes van 6,2 kilometer te kunnen  dichten, maar slaagde daar niet in.

Vanmiddag komen de renners nog een keer in actie. Dan staat etappe 2B, een individuele tijdrit over 6,8 kilometer, op het programma.

Circuit Cycliste Sarthe 2015 (2.1)

Uitslag rit 2A: Varades – Angers (83,9 km)
1. flag-fr Anthony Roux (FDJ) in 2u4m57s
2. flag-fr Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale) z.t.
3. flag-fr Thomas Voeckler (Europcar) z.t.
4. flag-fr Nacer Bouhani (Cofidis) op 5 s
5. flag-ru Alexey Tsatevich (Katusha) allen z.t.
6. flag-sk Michael Kolar (Tinkoff-Saxo)
7. flag-fr Lorrenzo Manzin (FDJ)
8. flag-it Marco Benfatto (Androni Giocattoli)
9. flag-nl Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton)
10. flag-fr Geoffrey Soupe (Cofidis)

Volledige uitslag

Klassement na rit 1
1. flag-fr Anthony Roux (FDJ) in 6u37m11s
2. flag-fr Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale) op 5s
3. flag-fr Nacer Bouhani (Cofidis) op 8s
4. flag-fr Thomas Voeckler (Europcar) z.t.
5. flag-fr Romain Lemarchand (Cult Energy) op 9s
6. flag-au Nathan Haas (Cannondale-Garmin) op 12s
7. flag-za Jacques Janse van Rensburg (MTN-Qhubeka) z.t.
8. flag-nl Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton) op 14s
9. flag-ru Alexey Tsatevich (Katusha) op 18s
10. flag-fr Thomas Boudat (Europcar) z.t.

Volledig klassement

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
8 april 2015 11:55
FDJ dus ook z'n eerste zege dit jaar te pakken. LottoNL nu officieel als enige nog zonder zege.
8 april 2015 11:58
Lotto is enige van de world tour zonder overwinning of...?
8 april 2015 12:02
Dat neemt de druk ook iets weg bij Demare. Vorig jaar samen met Bouhanni goed voor op twee na alle overwinningen bij FdJ.
8 april 2015 12:09
Démare heeft natuurlijk een slecht seizoen tot nu toe. Hij is nog jong, maar hij heeft onderhand een complete ploeg die voor hem rijdt. Toch weet hij zich in de klassiekers altijd in de nesten te werken.
8 april 2015 12:09
Goede renner: niet de beste tijdrijder, sprinter of klimmer. Maar wint toch altijd zijn wedstrijden op Franse bodem.
8 april 2015 12:13
@Albertooo
Daar ligt denk ik ook het probleem bij Demare, op zijn leeftijd al het hele gewicht van de ploeg te moeten dragen in de klassiekers en sprintetappes. Tot vorig jaar had hij nog Bouhanni naast zich waardoor de aandacht niet alleen bij hem lag.
8 april 2015 12:28
Ach Demare won de 2 voorbije seizoenen ook vrijwel niets tot nu hoor. Hij komt pas los vanaf de vierdaagse van Duinkerke (in mei). Sterker nog, van zijn 15 overwinningen vorig jaar waren er maar liefst 10 in Duinkerke, Picardië of Eurométropole tour.

Vorig jaar zette hij dat stapje ook al niet naar de grote koersen, tegen de grote mannen.
8 april 2015 12:33
@achilles
Klopt niet helemaal in vergelijking met vorig jaar. Toen had hij al een zege in Quatar, een bijna-zege in de Tirreno en een 2e plek in Gent-Wevelgem.
Ik ben wel erg benieuwd naar zijn rijden in Parijs-Roubaix komende zondag. Vorig jaar is hij daar nog erg sterk uit de achtergrond komen opzetten na ontzettend veel pech onderweg.
8 april 2015 12:34
@achilles
Het gaat niet zozeer om zeges, maar ook om klasseringen. Vorig jaar was hij nog 2e in Gent-Wevelgem, maar dit jaar heeft hij tot dusver geen extra stap kunnen zetten. Ik hoop voor hem dat hij straks in Zwitserland of de Tour een grote zege kan halen.
8 april 2015 12:39
Demare vervalt dit jaar ook gewoon telkens van pech in nog meer pech. Die paar keren dat hij wel vooraan zit lijkt het alsof hij te graag wilt winnen en te veel krachten verspilt om de gehele finale voorin te kunnen zitten. Als de frustratie straks weer een keer plaats maakt voor vertrouwen komt het wel goed met Demare. Zijn fysieke vorm is gewoon goed, mentaal loopt het niet helemaal.
8 april 2015 12:45
Raymond Kreder hier alweer zijn 8e top 10 klassering van dit seizoen. Qua uitslagen verreweg de beste man bij Roompot.
8 april 2015 12:47
@Tutu888, Albertoo
Mij ging het er vooral om dat iedere keer de 0 zeges van Fdj ter sprake kwamen, er gewezen werd naar Demare. Terwijl puur qua aantal zeges voor Demare er eigenlijk nauwelijks verschil is met de jaren ervoor.

Wat betreft de kwaliteit van uitslagen hebben jullie overigens helemaal gelijk.
8 april 2015 12:49
Ik verwacht eigenlijk wel wat van Demare in Parijs-Roubaix. Niet dat hij gaat winnen ofzo, maar hij was vorig jaar toch ook al knap 12e.
8 april 2015 13:44
TLJ staat dan toch ergens op de eerste plaats....
8 april 2015 14:28
Gaat nog niet zo goed met de nieuwe Nederlandse ploegen. Welke nieuwe ploeg pakt eerder de eerste zege. Roompot of LJ-NL, ik zeg LJ
8 april 2015 14:28
Benieuwd of hij nu ook nog wat energie over heeft om in de tijdrit te presteren, want dan kan hij hier zomaar optie op de eindzege pakken..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.