Arkéa-Samsic blijft zich versterken, nu met Rosa en Barceló

dinsdag 30 juli 2019 om 14:56
Arkéa-Samsic blijft zich versterken, nu met Rosa en Barceló

Diego Rosa in het tenue van Team Sky: foto: Cor Vos

Arkéa-Samsic is druk bezig om zich te versterken voor aankomend seizoen. De Franse ProContinentale formatie wist eerder al Nacer Bouhanni en Nairo Quintana aan te trekken, maar is nu ook zeker van de komst van Diego Rosa en Fernando Barceló. Rosa komt over van Team Ineos, terwijl Barceló de sprong maakt van Euskadi-Murias.

De interesse van Arkéa-Samsic in Rosa komt niet uit de lucht vallen, maar WielerFlits weet nu dat de deal in kannen en kruiken is. De 30-jarige Italiaan verlaat na drie seizoenen het Britse Team Ineos, waar hij voornamelijk in dienst reed van kopmannen als Chris Froome en Geraint Thomas.

Desalniettemin wist Rosa vorig jaar nog de Settimana Internazionale Coppi e Bartali te winnen. De klimmer leek enkele jaren geleden echter uit te groeien tot een wereldtopper, toen hij dienst van Astana tweede werd in de Ronde van Lombardije. Rosa mag het volgend jaar dus proberen bij het Franse Arkéa-Samsic.

Maar Rosa is niet de enige aankoop van teambaas Emmanuel Hubert, die ook Barceló heeft aangetrokken. De 23-jarige renner komt over van het eveneens ProContinentale Euskadi Murias. De Spanjaard staat te boek als een beloftevolle klimmer. Zo won hij vorig jaar een bergetappe in de Tour de l’Avenir.

Wijzigingen voor aankomend seizoen 
En zo krijgt de selectie van Arkéa-Samsic voor komend seizoen steeds meer vorm. Eerder meldden we u al de transfers van Bouhanni en Quintana. De Colombiaan neemt bovendien twee landgenoten mee, met broer Dayer en Winner Anacona. Sprintkopman André Greipel krijgt na een tegenvallend seizoen dan weer de ruimte om te vertrekken.

Verder zal Arkéa-Samsic afscheid nemen van de Fransman Amaël Moinard, die zal stoppen aan het einde van dit seizoen. Tot slot blijft Warren Barguil de ploeg ‘gewoon’ trouw. “Ik heb nu rust gevonden binnen de ploeg, dus ik zie geen reden om weg te gaan”, zo vertelde de Franse kampioen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.