Arkéa-Samsic en kopman Nairo Quintana denken weer aan Giro d’Italia
Quintana won in 2014 de Giro d'Italia - foto: Cor Vos
vrijdag 2 april 2021 om 12:20

Arkéa-Samsic en kopman Nairo Quintana denken weer aan Giro d’Italia

Arkéa-Samsic, de ploeg van Nairo Quintana, greep eerder dit jaar naast een wildcard voor de Giro d’Italia. De tickets gingen naar Bardiani CSF Faizanè, EOLO-Kometa en Vini Zabù, maar die laatste ploeg riskeert een collectieve schorsing na twee positieve dopingtests binnen twaalf maanden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De UCI kan Vini Zabù een schorsing opleggen van 15 tot 45 dagen, na de dopingovertredingen van Matteo Spreafico (15 en 16 oktober 2020) en Matteo De Bonis (16 februari 2021). Bij een maximale schorsing mist de ploeg de Giro d’Italia en dat betekent dat er een wildcard vrijkomt voor een ProTeam.

Arkéa-Samsic was eerder al in de race voor de Ronde van Italië en kopman Nairo Quintana wil dit jaar graag deelnemen aan de eerste grote ronde van het seizoen. “We wachten momenteel op meer informatie”, zo laat de Colombiaanse klimmer weten in gesprek met Ciclismo En Grande.

Backup 
“De ploeg is zeker geïnteresseerd in een wildcard en dan is er een mogelijkheid dat ik aan de start zal staan. Het is echter wel belangrijk om te benadrukken dat ik me baseer op de laatste geruchten.” Mocht er een wildcard vrijkomen, dan zal Arkéa-Samsic wel moeten opboksen tegen Androni Giocattoli-Sidermec en Gazprom-RusVelo.

De Italiaanse formatie van manager Gianni Savio pakte in de afgelopen editie nog twee nevenklassementen. Simon Pellaud werd gehuldigd als winnaar van het tussensprintklassement, terwijl zijn ploeggenoot Mattia Bais de Fuga Bianchi voor de beste vluchter won. Gazprom-RusVelo heeft ook meerdere Italianen in loondienst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.