Arne Marit maanden uit de roulatie na val in Scheldeprijs
Arne Marit met een van pijn vertrokken gezicht - foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2024 om 12:27

Arne Marit maanden uit de roulatie na val in Scheldeprijs

Arne Marit zullen we de komende maanden niet in actie zien in het tenue van Intermarché-Wanty. De 25-jarige sprinter brak woensdag bij een valpartij in de Scheldeprijs zijn enkel (net als zijn ploegmaat Gerben Thijssen) en moet liefst twaalf weken in het gips. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Voor Intermarché-Wanty was de 112e editie van de Scheldeprijs er een om snel te vergeten. De Belgische formatie zag al vroeg zijn twee sprinters – Gerben Thijssen en Arne Marit – gelijktijdig tegen de vlakte gaan. Thijssen, vorig jaar nog vijfde in de sprinterskoers met aankomst in Schoten – gaf er meteen de brui aan. Marit kon nog wel even door, maar kneep niet veel later ook in de remmen.

Beide mannen werden afgevoerd naar het ziekenhuis en beide renners kregen dezelfde diagnose: een gebroken enkel. Thijssen zal de komende weken een gipsverband moeten dragen, maar hoopt zich nog op tijd klaar te stomen voor zijn allereerste Giro d’Italia (4-26 mei).

Voor Arne Marit wacht er een veel langere revalidatieperiode, want volgens Het Nieuwsblad moet de rappe man liefst twaalf weken in het gips. Marit, die dit seizoen al 27 koersdagen in de benen heeft, lijkt zich dan ook te moeten focussen op het najaar.

Thijssen en Marit likken hun wonden – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.