Aru stapt uit Ronde van Catalonië door beenblessure
foto: LaPresse/Fabio Ferrari
zaterdag 24 maart 2018 om 11:38

Aru stapt uit Ronde van Catalonië door beenblessure

Fabio Aru zal niet aan de start verschijnen van de zesde etappe van de Ronde van Catalonië. De Italiaan van UAE Emirates – die al was weggezakt naar een 96e plaats in het algemeen klassement – ondervindt te veel hinder van een blessure aan het linkerbeen.

Gisteren werd bekend dat de aanvalslustige klimmer kampt met een verrekking in het linkerbeen, waardoor hij geen kracht kan zetten. De Italiaans kampioen gaf na afloop van de vierde etappe echter aan de koers uit te willen rijden. Gisteravond is samen met zowel de technische als medische staf besloten om er alsnog de brui aan te geven.

Aru zal vandaag een MRI-scan ondergaan in de Clinica Sagrada Familia in Barcelona om de exacte aard van de blessure vast te stellen. De Vuelta-winnaar van 2015 zou normaliter aan de start staan van de Tour of the Alps (16-20 april) en Luik-Bastenaken-Luik (22 april), in voorbereiding op de Giro d’Italia. Het is nog niet bekend of deelname aan beide koersen in gevaar is.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2018 16:04
Vervang 'Aru' door 'Gesink' en dit was niet de eerste reactie geweest maar reactie 134 op pagina 4.
On: net als bij Gesink hoop ik dat hij er weer staat als het er om gaat.
24 maart 2018 16:09
Idd, ik wou net zeggen: Slechte mentaliteit, die man verdient veel te veel! Etc. Etc.

Hopelijk is Aru snel weer op de been....
24 maart 2018 16:22
@jooprioolpijp Aru heeft de laatste jaren toch een vuelta gewonnen en op podium gestaan vd giro. Eens hij heeft ook vaak 'klachten', maar deze vergelijking gaat mijn inziens niet echt op.
24 maart 2018 16:24
Aru zijn jaarloon is een half weekloon van een doorsnee oliemagnaat. Dan is het allemaal niet meer zo belangrijk. Daarnaast zet hij af en toe wel nog een resultaat neer en moet op papier het beste nog komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.