Barst in scafoïde bot voor Van der Poel, wereldbeker Albstadt niet in gevaar
foto: Orange Pictures - Sportfoto
dinsdag 15 mei 2018 om 19:11

Barst in scafoïde bot voor Van der Poel, wereldbeker Albstadt niet in gevaar

Mathieu van der Poel zal woensdag niet kunnen deelnemen aan Puivelde Koerse. De Nederlander van Corendon-Circus blijkt na een valpartij in La Rioja Bike Race een barst te hebben opgelopen in het scafoïde bot. De wereldbeker mountainbike in het Duitse Albstadt van komende zondag komt echter niet in het gevaar.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel viel vrijdag in de eerste rit van de Spaanse mountainbikekoers op zijn pols. Ondanks aanhoudende pijn wist de Nederlander het driedaagse mountainbike-evenement te winnen. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt echter dat hij een barst in het scafoïde bot heeft opgelopen.

Om optimale genezing te garanderen is het bot gestabiliseerd middels het inbrengen van een schroef. Hierdoor zal hij woensdag niet kunnen deelnemen aan de wegwedstrijd Puivelde Koerse. Deelname aan de wereldbeker in Abstadt komt niet in gevaar, ondanks het feit dat hij daar niet pijnvrij zal kunnen koersen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
15 mei 2018 19:19
Dat maakt zijn prestatie nog indrukwekkender
15 mei 2018 20:56
Heb soms het gevoel dat deze jongen roofbouw op zijn lichaam pleegt. Hij rijdt zo veel. En nu ook nog ns met een schroef in zn voet een wereldbeker fietsen. Hoop dat hij weet wat hij doet
15 mei 2018 21:22
Scafoid zit in je hand, achter je anatomische snuifdoos. Ik gok dat ze een MRI gedaan hebben en geen CT. Nu hopen dat het geen non union breuk is en de bloedvaten niet kapot zijn geweest die hele periode. Kan nog nare gevolgen hebben
15 mei 2018 22:29
Ik heb die vorig jaar gebroken en was 11weken in het gips en daarna 3 weken pols aansterken voor ik weer op de fiets zat. Dit bot doorbloed ZEER slecht. Vandaar de pin waarschijnlijk maar is allemaal erg kut. Pijn valt onwijs mee kan je op zich mee fietsen maar is erg slecht op lange termijn.
15 mei 2018 23:31
De lange termijn gaat voor de korte termijn! Hopelijk wordt daar voldoende rekening mee gehouden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.