Bauke Mollema: “Hoop dat ik wat tijd kan pakken op Contador”
dinsdag 16 juli 2013 om 20:56

Bauke Mollema: “Hoop dat ik wat tijd kan pakken op Contador”

Alberto Contador Bauke Mollema

foto: Sirotti

Voor Bauke Mollema verliep de overgangsetappe naar Gap zonder noemenswaardige problemen. De Groninger van Belkin Procycling verloor geen tijd ten opzichte van zijn concurrenten en leeft met een goed gevoel naar de tijdrit van morgen toe.

Voor Mollema was de aanval van Contador in de slotfase geen verrassing. “Ik denk dat we de komende dagen meer aanvallen kunnen verwachten van mannen als Contador, maar vandaag voelde ik me goed en zat ik er goed bij. Vooraf had ik beelden van de afdaling bekeken en daardoor wist ik precies hoe hij liep,” vertelde hij op de site van zijn ploeg.

Ook ploegleider Nico Verhoeven geeft aan dat hij Mollema niet in de problemen heeft zien komen. “Bauke leek het zwaar te hebben, maar als je hem kent, weet je dat hij gewoon zo op zijn fiets zit. Hij kon prima volgen”, vertelde Verhoeven.

Mollema denkt morgen in de tijdrit zijn positie te kunnen versterken. “De tijdrit van morgen is best lastig, maar ik hoop dat ik wat tijd kan pakken op Contador. De vorige tijdrit gaf mij veel vertrouwen en het parcours van deze ligt mij nog beter,” aldus Mollema.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.