Bauke Mollema na monumentale zege: “Ik kan het niet geloven”

zaterdag 12 oktober 2019 om 16:59
Bauke Mollema na monumentale zege: “Ik kan het niet geloven”

foto: Cor Vos

Bauke Mollema kwam, zag en overwon in de Ronde van Lombardije. De Nederlander van Trek-Segafredo viel aan met nog bijna twintig kilometer te gaan en wist zijn solo vervolgens met verve af te ronden. “Ik kan het niet geloven. Ik wist dat ik moest gaan op de Civiglio”, zo vertelt een dolblije Mollema na afloop in het flashinterview.

Mollema kon aanvankelijk niet volgen toen Alejandro Valverde op de pedalen ging staan, maar de 32-jarige klimmer profiteerde van een moment van aarzeling tussen de topfavorieten. De Nederlander ging aan, sloeg een mooi gaatje en kwam zodoende als eerste boven op de Civiglio, de voorlaatste beklimming van de dag.

In de afdaling en aanloop naar de San Fermo della Battaglia wist Mollema zijn voorsprong zelfs uit te breiden naar driekwart minuut. Het bleek uiteindelijk voldoende voor zijn eerste monumentale zege. “Op de Civiglio vielen renners aan die meer explosiviteit hebben. Toen het stilviel wist ik dat het moment daar was.”

“Ik voelde me de hele week al goed”
“Ik kon vervolgens blijven doortrappen”, aldus de winnaar. “Ik wist dat ik een goede kans maakte op de overwinning, op het moment dat ik twintig seconden had. Ik kende de afdaling van de Civiglio goed en de achtervolgers konden niet veel harder. In de laatste tien kilometer was het vervolgens volle bak naar de finish.”

Mollema won eerder in zijn carrière al een etappe in de Vuelta a España en de Tour de France, terwijl hij drie jaar geleden al eens de beste was in de Clásica San Sebastián. Maar vandaag volgde zijn eerste zege in een wielermonument. “Ik begon niet als een van de topfavorieten, maar ik voelde me de hele week al goed. Ik moest mijn moment afwachten.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.