Belgen heersen in Ronde de l’Isard: ritzege Vandenabeele, Moniquet nieuwe leider

vrijdag 18 september 2020 om 12:04
Belgen heersen in Ronde de l’Isard: ritzege Vandenabeele, Moniquet nieuwe leider

foto: Cor Vos (archief)

België boven in de Ronde de l’Isard. Henri Vandenabeele heeft namelijk de tweede etappe van de Franse beloftenwedstrijd op zijn naam geschreven. De 20-jarige renner kwam als eerste boven op Hospice de France. Sylvain Moniquet neemt dan weer de leiderstrui over.

De renners kregen op dag twee van de Ronde de l’Isard eerst een zware bergrit door de Pyreneeën voorgeschoteld. Na de start in Bagnères-de-Luchon trokken de coureurs naar de alombekende Port de Balès van eerste categorie, om na een snelle afdaling te finishen op de top van Hospice de France.

Op deze slotklim bleek Vandenabeele over de sterkste benen te beschikken. De beloftevolle klimmer kwam solo over de meet, 42 seconden voor de Fransman Thomas Champion en Maxim van Gils, de derde landgenoot in de top-5. Moniquet kwam als vijfde (+ 50 seconden) over de finish en dat bleek genoeg om de leiderstrui te veroveren.

Tijdrit in Bagnères-de-Luchon
Ritwinnaar Vandenabeele is wellicht in de vorm van zijn leven, aangezien hij begin deze maand al tweede werd in de Giro d’Italia U23, achter de overigens wel ongenaakbare Brit Tom Pidcock. In het klassement van de Ronde de l’Isard heeft Moniquet een voorsprong van 42 seconden op mede-Belg Xandres Vervloesem.

De renners moeten later vandaag nog een vlakke tijdrit van 11,6 kilometer afwerken in en rond Bagnères-de-Luchon. De komende dagen klimmen de deelnemers nog naar Ax 3-Domaines en over onder meer de Col d’Agnes en de Col de Péguère. De openingsetappe werd gisteren gewonnen door de Nederlander Wessel Krul.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Lalsacien 18 september 2020 om 19:32

Gijs van Leemreize staat zestiende. Eens kijken of hij in de bergen verder naar voren kan schuiven.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone