Belkin rekent op Nordhaug en Markus in Groot-Brittannië
donderdag 4 september 2014 om 12:26

Belkin rekent op Nordhaug en Markus in Groot-Brittannië

Belkin

foto: Nick Doup

Aankomende zondag start Sir Bradley Wiggins in Liverpool als titelverdediger aan de Tour of Britain 2014. Met een aankomst bergop en een tijdrit erin, zal het parcours de Sky-renner bekoren. Ook Belkin doet mee aan deze 2.HC-koers en vaardigt een ploeg af die elke dag hoopt mee te doen voor de dagzege. “Als we een etappe kunnen pakken deze week dan zijn we daar blij mee”, vertelt ploegleider Jan Boven over Belkins ambities in een persbericht. Drie jaar geleden won de ploeg de koers nog in de persoon van Lars Boom.

Boven gaat verder: “Ik verwacht niet iedere dag een sprint, maar Mark Cavendish en Marcel Kittel rijden hier ook en dat betekent dat hun ploegen de wedstrijd willen controleren. Op één dag ligt de finish boven op een berg. Dat zal een belangrijk moment worden voor het algemeen klassement, daarnaast is er ook nog de individuele tijdrit die zeer belangrijk is. We zullen naar kansen zoeken.” In de sprints rekent de groen-zwart-witte brigade op Barry Markus, terwijl de naar Sky terugkerende Lars Petter Nordhaug voor een klassement mag gaan.

Tankink hoopt WK-selectie af te dwingen
Ook van Bram Tankink mogen we het nodige verwachten. De Tukker gaf ziek op in de GP Ouest France-Plouay, maar hoopt in Groot-Brittannië alsnog een plaats af te dwingen in het keurkorps van bondscoach Johan Lammerts. “Ik voel me alweer een heel stuk beter en kan ik weer goed trainen. Toch weet je nooit hoe ziekte je conditie aantast. In normale omstandigheden wil je een goede Tour of Britain rijden en dan een goed WK rijden. Ik denk dat ik nog steeds een goede ronde kan rijden in Engeland”, aldus Tankink. “Iedereen is enthousiast in Engeland. De sport groeit daar enorm. Dat zagen we al in de Tour de France die in Leeds startte”, voegt hij er nog aan toe.

Selectie Team Belkin voor flag-gb Tour of Britain 2014
flag-nl Jetse Bol
flag-nl Rick Flens
flag-nl Barry Markus
flag-no Lars Petter Nordhaug
flag-nl Bram Tankink
flag-be Maarten Wynants

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.