Bennett houdt geen verwondingen over aan aanrijding: “Ik heb geluk dat ik nog leef”
foto: Sirotti (archief)
maandag 16 april 2018 om 21:25

Bennett houdt geen verwondingen over aan aanrijding: “Ik heb geluk dat ik nog leef”

George Bennett is gisteren tijdens een verkenning van de individuele tijdrit van de Giro d’Italia aangereden door een auto. Desondanks startte hij vandaag in de Tour of the Alps. In gesprek met Cyclingnews vertelt hij enorm veel geluk gehad te hebben.

Samen met Koen Bouwman was de Nieuw-Zeelandse klassementsrenner de veertiende etappe van de Giro aan het verkennen, toen hij werd aangereden door een auto. “Ik ging best hard. Er kwam een auto in de tegenovergestelde richting. Hij zag ons niet en sloeg opeens links af. Ik reed de zijkant van de auto in en vloog eroverheen. Gelukkig ging ik over de auto maar ik heb de dakdragers geschampt met mijn knieën”, legt hij uit.

Bennett is nog aan het bijkomen van het ongeluk. “Ik heb echt geluk gehad met hoe het gebeurd is. Ik heb geluk dat ik nog leef. Ik had ook voor de rest van mijn leven in een rolstoel kunnen zitten. Ik heb heel veel nagedacht vannacht. Het is bijna een jaar geleden dat Scarponi is overleden en dit is ongeveer wat hem is overkomen. En mijn vriend Lowndsy (Jason Lowndes, red.) is zo overleden. Het was best een shock en toen ik vanochtend wakker werd wist ik echt wel dat ik door een auto aangereden was”, stelt hij.

De aanrijding lijk geen grote negatieve effecten te hebben voor de 28-jarige coureur. Hij heeft er geen verwondingen aan overgehouden. “Over het algemeen ben ik in orde. Ik maakte me wat zorgen over mijn linkerknie en linkerarm. Het goede is dat het overal pijn doet maar niks heel erg. Ik ben blij, niet alleen voor deze wedstrijd maar ook voor de Giro. Er was wel wat paniek binnen de ploeg gisteren”, vertelt hij.

Het begin van de etappe verliep vandaag zwaar voor Bennett, maar aan het eind van de dag behoorde hij tot de beste renners. “Ik kon volgen maar Astana had numeriek een enorm voordeel. Ik heb gewoon heel hard getraind op hoogte met de jongens. Je weet nooit hoe je gaat reageren als je van hoogte komt. Iedereen heeft het altijd over een slechte dag maar, hopelijk is dat niet morgen.” Dinsdag staat de koninginnenrit op het programma, maar voor de winnaar van de Tour of Californië ligt daar geen druk op. “Er is geen druk voor een goed klassement ofzo. Ik bekijk het van dag tot dag en misschien pak ik een dagzege. Als ik er in het algemeen klassement sta is dat goed. Als dat niet zo is, is er nog geen stress.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
16 april 2018 21:29
Wauw, dat klinkt als een flink heftige crash!
16 april 2018 21:30
Oef klinkt wel heftig
16 april 2018 21:32
Wat een misleidende titel. Bijvoorbeeld 'George Benett aangereden door auto' zou veel feitelijker zijn.
16 april 2018 21:34
Als hij overal pijn heeft, is het te hopen dat hij deze vorm vast kan houden. Als het ergens stijf wordt, ben je als wielrenner al snel af.

Edit@ Vluggejapie: daar was vanochtend al een artikel over geplaatst. Dit artikel gaat meer in op wat er gebeurd is.
16 april 2018 21:43
Dat klinkt echt heftig. Hopelijk gaat 't morgen goed.
16 april 2018 21:58
Veel vertrouwen in hem voor de Giro. Ik hoop op een mooie klassering.
16 april 2018 22:04
@vluggejapie,

Helemaal mee eens, dit is een zeer suggestieve titel :).
Ik pleit ook voor een wat neutralere titel.
Nu we dan toch bezig zijn, hij werd toch aangereden door een jonge non in een zwarte Fiat 500? Mwaaah!

Overigens, was dus toch een vrij zware aanrijding die gelukkig goed cq. redelijk goed is afgelopen, zie ook bericht en foto op instagram in deze.
17 april 2018 06:13
@Floris

Als dekhengst daarentegen...
17 april 2018 08:36
Pfff nahja hij heeft er weer een nacht herstel opzitten.. over twee weken zal hij wel weer helemaal pijnvrij zijn.. op naar een top giro.. erg knap om toch bij de besten te rijden na zo een crash
17 april 2018 08:45
Na zo'n crash krijg je enorme stijfheid van spieren, meestal twee dagen erna. Dus zou best kunnen dat hij het vandaag niet redt. Maar hij toch niet voor een AK lijkt te gaan, maakt dat dan ook niet uit.
17 april 2018 09:04
We zijn met zijn allen vooral bezorgd voor de Giro maar inderdaad hij had hier Scarponi achterna kunnen gaan! Hoe gaat zo'n renner dat tijdritparcours over he tijdens een verkenning. Het ideale bochtje, risico's nemen.. Natuurlijk moeten die nonnen daar goed opletten maar je hebt er nu eenmaal mee dealen. Hoe maken we het wielrennen veiliger, wel denk niet dat je in een wedstrijd zit (waar ook nog diverse gevaren schuilen maar over algemeen stuk veiliger). En dit geldt dan voor zowel de profs als de amateurs die zich prof wanen op een weg die helemaal voor hen is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.