Benoit Cosnefroy opent Boucles de la Mayenne met nipte proloogzege
Foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2024 om 20:29

Benoit Cosnefroy opent Boucles de la Mayenne met nipte proloogzege

Benoit Cosnefroy heeft zijn twintigste profoverwinning geboekt in de Boucles de la Mayenne. De Fransman van Decathlon AG2R was zijn concurrenten te snel af in een korte proloog en is ook de eerste leider in het klassement.

Voor het tweede jaar op rij werd de Boucles de la Mayenne op gang geschoten met een korte proloog. Die werd dan ook nog eens, vanaf de klok van 18.15 uur, in de avond verreden. Bij wijze van aperitiefje op de drie dagen daarna. De proef tegen de klok was 5,5 kilometer lang en speelde zich volledig af op het grondgebied van Laval, een stad in de Pays de la Loire en aan de flanken van de rivier Mayenne.

De bescheiden Maël Guégan van het continentale CIC U Nantes Atlantique mocht de spits afbijten en was – logischerwijs – ook de eerste aan de finish in Laval. Maar de renners in de hotseat volgden elkaar in die fase van de race nog snel op, met korte moments of fame voor Joël Suter (Tudor), Clément Venturini (Arkéa-B&B Hotels), Dorian Godon (Decathlon AG2R) en vervolgens Ivo Oliveira (UAE Emirates), die deze opdracht afwerkte in 6:50 ofwel een gemiddelde van 47,3 kilometer per uur.

De renner die net na Oliveira startte, Samuel Watson (Groupama-FDJ), was grappig genoeg degene die hem op dat moment al het dichtst kon bedreigen. Amper anderhalve seconde kwam de Brit tekort.

Oliveira mocht lang op de hotseat plaatsnemen – foto: Cor Vos

Kort daarna waren enkele favorieten voor de eindzege aan de beurt. Axel Zingle (Cofidis) deed het verre van slecht en kwam op vier seconden binnen, Marc Hirschi (UAE Emirates), Vierdaagse van Duinkerke-revelatie Paul Penhoët (Groupama-FDJ) en Nans Peters (Decathlon AG2R) kwamen dan weer allemaal tussen ongeveer de 12 en 14 seconden over de streep. Intussen gaven ook tijdrijders als Stefan Bisseger (EF Education-EasyPost) en Victor Campenaerts (Lotto Dstny) niet thuis.

Maar bij de vijf laatste starters moest dan wel nog de grootste favoriet voor de eindzege komen: Benoit Cosnefroy (Decathlon AG2R). De winnaar van de Brabantse Pijl was ook de voorbije weken al goed op dreef in eigen land met zeges in de GP du Morbihan en Tour du Finistère. Cosnefroy dook een seconde onder de tijd van Oliveira, die zichzelf zo toch niet kon opvolgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.