Benoot is duidelijk over Tourambities: “Ik ga voor ritwinst”
foto: Sirotti
donderdag 5 juli 2018 om 13:58

Benoot is duidelijk over Tourambities: “Ik ga voor ritwinst”

Tiesj Benoot zal in de Tour de France gaan voor dagwinst. Dit laat de Belg weten op de traditionele persconferentie voor de start van La Grande Boucle. “Ik verkies een ritzege boven een top-15 in het eindklassement”, is de Belg duidelijk.

Benoot ziet in etappe zes en negen kansen op dagsucces. “De etappes naar de Mur de Bretagne en Roubaix zijn mogelijkheden voor me. Ook de etappe naar Mende moet me liggen. De kasseienetappe hebben we daags na het BK verkend met de ploeg. Naar die etappe kijk ik echt uit. Toch moet je je niet blindstaren op bepaalde ritten. Het is afhankelijk van zoveel factoren.”

“Je moet ten eerste zelf goed zijn op die dag, en daarnaast moet je met de goede mannen op stap zijn. Het kan ook zomaar zijn dat je niet in vorm bent in een etappe die je van tevoren hebt aangekruist. Ik bekijk het met andere woorden wel”, zo laat Benoot weten aan Het Laatste Nieuws.

Overigens is de kans aanwezig dat de Belgische allrounder – dit jaar winnaar van Strade Bianche – in het begin van de Tour de witte trui pakt als beste jongere. De vraag is echter of Benoot het kleinood ook wil behouden. “Als ik de trui in mijn bezit heb, ga ik hem niet expres weggeven. Maar het grote doel is ritwinst.”

“Misschien is het wel verstandig om expres tijd te verliezen, zodat ik geen gevaar meer vorm voor het klassement. Ik heb geen ambities voor een goede eindklassering.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2018 14:08
hmm, ik heb 'm staan voor een leuk (jongeren) klassement. Dat lijkt me makkelijker te realiseren voor hem als ritwinst, maar wie weet!
5 juli 2018 14:19
Een goed klassement lijkt me dan ook een illusie als je zag hoe belabberd hij klom in de Dauphiné. Mss net top 20... dan ga je beter voor een rit
5 juli 2018 14:34
Hij is niet echt een afmaker. Zeker niet vergeleken met zijn concurrenten in dit deelnemersveld. Dat maakt zijn kans op ritwinst vrijwel nihil. Alleen als hij duidelijk de sterkste is na een zware koers (zie Strade Bianche dit jaar) kan hij winnen. Dat soort koersen krijg je niet zo gauw in een Touretappe.
Los daarvan zou ik het hem wel enorm gunnen.
5 juli 2018 14:40
Eens. Hij moet het echt van zware koers hebben. In een groep van tien zit er altijd wel eentje die of beter klimt of beter sprint of een betere punch heeft heuvelop.
5 juli 2018 14:49
De witte trui pakken ja? Ik neem aan dat Lotto in etappe 3 al redelijk op de broek krijgt van in ieder geval SKY en BMC. Sunweb is ook niet traag in de TTT en wie weet kan Bora iets. Waar gaat Benoot vervolgens Bernal, Moscon, Kung, Kragh én Muhlberger allemaal op (voldoende) achterstand rijden voordat in etappe 10 de eerste bergen komen, waar hij ook zal moeten afreken met bijvoorbeeld Martin en Latour? Z'n enige echte hoop is etappe 9.
5 juli 2018 15:25
maar voor de pooltjes toch geen slechte keuze,want hij zal meer dan 1 keer proberen.en of het dan lukt of niet hij kan toch zomaar een paar keer top 5 rijden !
5 juli 2018 15:26
Quote:
"Ik heb geen ambities voor een goede eindklassering.”

Stel je voor dat je klassementsambities hebt bij Lotto-Soudal. Dat is volgens mij het eerste dat ze die renners afleren. Lijkt wel alsof het een scheldwoord is binnen die ploeg. Ik vrees voor Lambrecht en die andere jonge klimmer die erbij gaat komen. Als toekomstig klassementsrenner zit je nergens beroerder dan bij die ploeg, met bovendien geen enkel voorbeeld of renner om je aan op te trekken. "Ga maar rittenkapen en in de klassiekers je ding doen".
5 juli 2018 16:00
@Rhohan
Jij vindt dat de ploegleiding Benoot een goed klassement moet pushen? Blij dat jij niet achter het stuur zit daar. Mits een goede klassementsrenner in de gelederen (misschien ooit Lambrecht, denk geen Vanhoucke) zullen ze dat wel doen hoor, wees maar gerust...
5 juli 2018 16:36
@Vinyakke
Ik vind dat als je, als broekie, in je eerste Tour top 20 rijdt, om de haverklap een prima klassement neerzet, dat je dat moet stimuleren ja. Dit hebben ze Wellens ook min of meer geflikt, door hem maar te pushen naar die klassiekers en klassementen te laten voor wat ze zijn. Geef die jongen een traject zoals Bernal, Kelderman, Gaudu en Soler, dan is er binnen no-time klaar voor.
5 juli 2018 16:47
Lastig dilemma voor Benoot. Die eerdere top 20 was er 1 zonder druk, nu slechter doen zou falen betekenen en het jongeren klassement, de concurrentie lijkt te groot. Een ander doel uitkiezen lijkt me beter, maar ondanks z'n Strade Bianchi is het geen afmaker/rittekaper.
Bolletjestrui anyone? (on nee daar ging de Gent al voor...)
(Voor deze jongens (Wellens en Benoot) hopen op apolacliptisch weer, dan komen ze wel boven drijven)
5 juli 2018 17:30
Zou na de kasseienrit wel ns dicht bij het geel kunnen staan. Had 'm graag een klassement zien rijden.
5 juli 2018 17:54
@ rhohan
Ik merk dat jij weinig ervaring hebt in het wereldje. Je kan niet in het voorjaar voor de klassiekers gaan en enkele maanden later tegen de klimgeiten voor een klassement fietsen. Daarvoor moet je hele winter in het teken staan van afvallen + klimtrainingen. Benoot heeft al eens aangegeven in de toekomst waar wel eens werk van te maken, nu wil hij zich eerst testen in het voorjaar. Al goed zou ik zeggen, of hij had die prachtige klassieker nooit al op zijn naam gehad. Prima planning lijkt mij dat, ik zie jouw probleem ik deze echt niet hoor!
5 juli 2018 20:46
Deze gast was ook al 4e in de Tirreno dit voorjaar.
5 juli 2018 20:51
Jammer dat hij niet voor een goede eindklassering wil gaan. Enigste Belg van de 19 die het zou kunnen. Maar zoals al eerder gezegd dat jammer dat hij niet wil of eerder niet mag.
5 juli 2018 21:40
@rHohan
Feit is dat België een hele reeks jonge klimmers heeft zoals Lambrecht, De Plus, Benoot, Van Houcke, Cras, ... en dat er zowel bij de beloften als bij de junioren nog heel wat klimgeweld zit aan te komen. Het klimproject dat Kevin De Weert een paar jaar terug op poten zette, begint op te brengen. Vroeg of laat gaat bij LTS het licht ook wel branden. Benoot is nauwelijks ouder dan bvb Oomen en heeft nog tijd zat om voor een klassement te gaan.
5 juli 2018 22:30
@Stablinksy
Welke beloften dan? Want in de Baby Giro (ok andere naam nu) was het huilen met de pet op.

Maar mooi wat De Weert doet enkel jammer dat de voorzitter van de KBWB niet verder kijkt dan het klassieke voorjaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.