Tiesj Benoot tempert verwachtingen voor Luik-Bastenaken-Luik: “Alles moet goed vallen voor mij”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 april 2024 om 16:41

Tiesj Benoot tempert verwachtingen voor Luik-Bastenaken-Luik: “Alles moet goed vallen voor mij”

Tiesj Benoot is een van de favorieten voor de zege in Luik-Bastenaken-Luik. Benoot, die afgelopen week voor de tweede keer vader werd, is zondag de kopman van Visma | Lease a Bike. “Er is veel mogelijk als ik mijn beste dag van het Ardense drieluik heb”, vertelde hij vanmiddag aan Sporza.

“Ik hoop vooral dat het niet zo koud is als woensdag”, blikte Benoot eerst terug op zijn top-10 in de Waalse Pijl. “Ik heb het nog nooit zo koud gehad tijdens een wedstrijd. We werden er echt door verrast. Het was heel moeilijk om aan kledij te geraken. Ik voelde mijn handen zelfs niet meer in mijn handschoenen. Ik hoop dus dat het morgen anders zal zijn.”

Een van de grote favorieten voor zondag wil Benoot zich niet noemen. “Ik ben morgen zeker wel kandidaat, maar dan moet alles goed vallen. Op de Roche aux Faucons kom ik meestal op enkele seconden boven, met de leiders in zicht, maar daarna is er niet veel meer speelbaar. Ik hoop morgen gewoon mijn beste dag van het Ardense drieluik te hebben, dan is er veel mogelijk”, sloot Benoot af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.