Benoot: “Jezelf doperen is gewoon dom”
foto: Sirotti
woensdag 30 maart 2016 om 19:06

Benoot: “Jezelf doperen is gewoon dom”

Tiesj Benoot heeft nog maar eens stelling ingenomen wat betreft doping. De jonge Belg van Lotto Soudal kreeg van magazine Knack de vraag of het nemen van doping hem de Ronde van Vlaanderen waard was. “Je maakt er zoveel mee kapot, dat kan het nooit waard zijn”, stelt Benoot.

‘Vorige generaties hebben er een zooitje van gemaakt’
“Ik hou van mijn sport, maar het is niet het enige waar ik voor leef. En jezelf doperen is gewoon dom”, gaat de nummer vijf van Vlaanderens Mooiste 2015 verder. “Gelukkig is dit een goede periode om prof te worden. Er zal ongetwijfeld hier of daar nog iemand foefelen, maar je kunt zuiver koersen en toch enig niveau halen. De generaties voor ons hebben er een zootje van gemaakt. Dat ik voor elk uur van de dag moet aangeven waar ik zit zodat controleurs mij kunnen vinden, is allerminst plezant. Maar als we daarmee de sport proper maken, dan moet het maar.”

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
1 april 2016 07:47
Tramadol is echt een doorn in mijn oog want dat is nou precies zo'n middel dat vieze crashes in de hand werkt en met meer slachtoffers dan er in 5 jaar door motoren van de fiets gereden wordt. Echt een gotspe dat ze het niet op de lijst hebben staan, ik vermoed dat het er 2017 pas op komt omdat ze anders het halve peloton naar huis mogen sturen en de UCI dat nou net even geen beste reclame vond.
3 april 2016 08:57
Ketonen...? Daar is weinig mis mee hoor.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.