Betancur houdt Mollema van winst in Giro dell’Emilia
zaterdag 8 oktober 2011 om 16:56

Betancur houdt Mollema van winst in Giro dell’Emilia

foto: Sirotti

Carlos Betancourt (Acqua & Sapone) heeft de Giro dell’Emilia gewonnen. De 21-jarige Colombiaanse neo-prof bleef als enige over van een late vlucht en volgt zo Robert Gesink op als winnaar van de Italiaanse najaarsklassieker. Onze landgenoot Bauke Mollema (Rabobank) was de beste van de groep der favorieten en dacht bij het overschrijden van de streep zelfs dat hij de winnaar was, maar moest vrede nemen met de tweede plaats. Rigoberto Uran (Sky) werd derde.

De koers begon zoals steeds pas echt bij het begin van de vijf lokale ronden in Bologna. Bij de tweede beklimming van de slotklim, de San Luca, werd Stefan Denifl (Leopard) als laatste van de vroege vlucht gegrepen. Daarop trok Betancourt samen met Robert Kiserlovski (Astana), Oliver Zaugg (Leopard) en Gianluca Brambilla (Colnago) in de voorlaatste ronde ten aanval.

Op de voorlaatste passage van de San Luca bleken Zaugg en Betancourt de sterksten van het kopkwartet. Samen bouwden ze een voorsprong van bijna driekwart minuut uit op het peloton, waar Liquigas het tempo bepaalde maar dat niet strak genoeg hield om de vluchters nog te kunnen bijhalen: de winnaar zat voorin. Daar kon Zaugg in de slotkilometers het tempo van zijn Colombiaanse metgezel niet volgen, waardoor die solo over de streep kwam als winnaar.

Mollema kwam juichend over de streep, maar was wel pas tweede (foto: Sirotti)

Giro dell’Emilia 2011 (200 km – 1.HC)
1. Carlos Betancur (Colombia/Acqua & Sapone) 5u05m05s
2. Bauke Mollema (Nederland/Rabobank) + 24s
3. Rigoberto Uran (Colombia/Sky ProCycling) allen z.t.
4. Davide Rebellin (Italië/Miche-Guerciotti)
5. Przemyslaw Niemiec (Polen/Lampre-ISD)
6. Joaquin Rodriguez (Spanje/Katusha Team) + 28s
7. Riccardo Chiarini (Italië/Androni Giocattoli) + 31s
8. Domenico Pozzovivo (Italië/Colnago-CSF Inox) z.t.
9. Oliver Zaugg (Zwitserland/Leopard Trek) + 33s
10. Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) + 39s

Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.