Betancur hoopt toch nog op Tour in plaats van Giro
woensdag 4 maart 2015 om 13:52

Betancur hoopt toch nog op Tour in plaats van Giro

Carlos Betancur hoopt dit jaar alsnog zijn debuut te kunnen maken in de Tour de France. Zijn ploeg AG2R La Mondiale wil de Colombiaan eigenlijk aan het werk zien in de Giro en de Vuelta, maar als het aan de renner zelf ligt worden die plannen gewijzigd. “Het liefst rijd ik eerst de klassiekers, neem ik dan wat rust en ga ik vervolgens naar de Tour”, vertelt hij aan El Tiempo.

De bijna zestig kilometer lange individuele tijdrit die in het Giro-parcours is opgenomen, was voor Betancur de aanleiding om aan de bel te trekken. “Dat wordt erg moeilijk voor mij, dus kijken we nu of ik de klassiekers en de Tour kan doen. Uiteindelijk neemt het team de beslissing en dat zal ik accepteren.”

Betancur reed vorig jaar een sterk voorjaar, maar kwam daarna alleen nog in het nieuws door gewichts- en motivatieproblemen en zijn voorlaatste plaats in de Vuelta. De vijfde plaats in de Giro van 2013 is tot nu toe zijn beste resultaat in een grote ronde.

Volgende week maakt de 25-jarige Colombiaan zijn opwachting in de Tirreno-Adriatico.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2015 13:55
Nog verrassender: hij rijdt nu sowieso de klassiekers volgens zijn programma! Tirreno, Catalonië, Baskenland en dan de klassiekers, waar ie de Waalse Pijl wilt winnen en in Luik eigenlijk zijn resultaat wilt verbeteren..
4 maart 2015 14:00
Ze kunnen beter Peraud uitspelen voor de Giro, als er een 60 km lange tijdrit in zit. Maar ja, dat is een Fransman...
4 maart 2015 14:09
Ze zullen toch geen klassement verwachten in de Giro als ze ook verwachten dat hij die drie WT-koersen en de klassiekers gaat rijden? Hem aan de gang houden met koersen is een ding, maar een alsnog moet er dan toch wel een afgewogen programma te maken zijn.
4 maart 2015 14:10
Betancur heeft vorig jaar zijn Tourkansen verpest. Logisch dat de Fransen voor gaan.
4 maart 2015 14:10
Als hij zijn gewicht onder controle kan houden, dan wordt het nog een gevaarlijke klant voor de bergetappes in de tour. Misschien wel een concurrent voor Purito in het winnen van etappes.
4 maart 2015 14:16
Quote:
“Het liefst rijd ik eerst de klassiekers, neem ik dan wat rust en ga ik vervolgens naar de Tour”


Laat dat nou net de reden zijn dat ze dit bij de ploeg geen goed idee vinden :p
4 maart 2015 14:23
*Alvorens dit betoog te lezen gaarne de Betancur 2013 als beoogd object nemen*

Het zou gewoonweg crimineel zijn om Betancur geen ardennen te laten rijden want daar is hij geknipt voor. Vervolgens de giro over laten slaan en in de tour volledig loslaten op zoek naar een ritzege is ook een prima piste. Laat Bardet maar de klassementsman worden en good old Péraud daarbij ondersteuning verlenen (hoewel innrt helemaal gelijk heeft gaat ie echt niet naar de giro) Nog eens bewezen kapers erbij als Riblon, Kadri, Bakelants + wat hardrijders en je hebt een prima team bijeen voor zowel dagsucces als het AK kan gaan.
4 maart 2015 14:27
Sterker nog, een team met Peraud, Bardet en Betancur is een van de sterkere teams in de Tour. Weliswaar geen sprinter, maar dat is nogal wat geweld bij elkaar bergop, vooral die laatste twee. Denk dat weinig teams daar tegenop kunnen wat betreft hun twee beste renners.
4 maart 2015 14:34
“Het liefst rijd ik eerst de klassiekers, neem ik dan wat rust en ga ik vervolgens naar de Tour”. Bij het rust nemen gaat het altijd mis bij Betancur zeker indien hij terugkeert naar Colombia. Hij zou er beter aan doen om vaker in Europa te trainen dan kan de ploegleiding ook meer controle over hem uitoefenen en bovendien heb je minder kans op communicatieproblemen zoals in het vorige seizoen meer dan eens het geval was.
4 maart 2015 14:34
@ Kirispuu:
het is toch logisch dat je 'een beetje moe' bent na de klassiekers. ;)
4 maart 2015 14:38
Wel opmerkelijk dat hij er opeens is achter gekomen dat er een lange tijdrit in de Giro zit. Dat is toch al maanden bekend. Op zich kan ik het wel begrijpen, want hij is prima geschikt voor de heuvelklassiekers en die combineren met de Giro is lastig. Alleen raar dat dit in maart ineens een issue wordt.
4 maart 2015 14:52
Het vertalen van zo'n interview geeft altijd veel ruis. Hij geeft ook aan dat er in de Giro veel aankomsten zitten die voor hem op maat zijn gemaakt.. Klassiekers met Giro combineren kan makkelijk. Daarna richting Colombia om vervolgens Vuelta te doen. Prima seizoen. Voor de rest denk ik dat het vaderschap hem goed heeft gedaan. Hij wil zijn zoon een mooie toekomst geven dus zijn goede prestaties welkom. Hup Carlos!
4 maart 2015 14:58
Betancur: de gesel voor de wielerspellen...
4 maart 2015 15:24
Ik denk dat Ag2r dit niet gaat doen. Ze willen met Franse renners in de Tour schitteren en Bardet heeft vorig jaar al veel moois laten zien. Peraud ook maar die zal niet elk jaar nog verbeteren. Ik verwacht dat Ag2r logischerwijs weer gaat kiezen voor Bardet en Peraud. Ik kan me wel voorstellen dat ze hem van de Giro afhalen en vol op de Vuelta laten focusen.

En laten we eerlijk zijn. Dat parcours is pas een paar weken bekend..... had hij dus allemaal al veel eerder kunnen bekijken.
4 maart 2015 16:17
Dit artikel is al enkele weken oud, van revistciclistomundial. Blijft wel allemaal wat onzeker, maar lijkt me gemotiveerd voor de klassiekers. Let the beast go! ;-)
4 maart 2015 16:21
Die lange tijdrit in de Giro is ook niks voor Betancur, eigenlijk moet hij naar de Tour. Maar dan beloon je inprincipe zijn wangedrag van vorig jaar. Lastige keuze dus.
4 maart 2015 16:37
@fietskoen de vuelta past m nog beter. De Tour heeft kasseien. Probleem is wel dat zijn seizoen al twee jaar 'voorbij' was rond die periode.
4 maart 2015 16:58
@geraint je neemt me de woorden uit de wielermond!
4 maart 2015 18:53
Mits de vertaling klopt vind ik het geen goed idee om dit soort dingen via de media te spelen.

Met de quote van 8.6 in gedachten lijkt Betancur zich te ontwikkelen tot de Romario van het wielrennen. En dat voorspelt naast veel geniale momenten ook de nodige strubbelingen.
4 maart 2015 19:40
Je kan voor hem geen programma uitstippelen omdat je vooraf niet weet hoeveel hij traint naast de wedstrijden. Zoveel mogelijk in Europa houden, zijn conditie monitoren en daarop programma aanpassen. Als hij geen verbetering toont in arbeidsethos uit zijn contact laten lopen en afscheid van hem nemen.
4 maart 2015 20:09
Laat Betancur eerst weer eens iets presteren. Op dit moment hebben Bardet en Peraud wel meer te zeggen binnen de ploeg, lijkt me zo.

Maar als het normale patroon zich zal voltrekken, zal hij er wel staan in de klassiekers. En met zijn kwaliteiten hoort hij natuurlijk bij de favorieten.
4 maart 2015 20:19
Betancur is een natuurtalent maar helaas geen ploegspeler en da's toch belangrijk als je de tour wil rijden
4 maart 2015 20:35
@steo
Ach, als je echt zo goed bent dat je gegarandeerd ritten wint of een Tour kan winnen, dan denk ik dat de ploegleiding lak heeft aan het feit dat je niet binnen een groep kunt functioneren.
4 maart 2015 22:58
Romario...strubbelingen?
4 maart 2015 23:02
@Purito, Tenzij er weer hele gekke dingen gebeuren is de Tourwinst gereserveerd door de toppers. Daarvoor lijkt Betancur kansloos.
Vorig jaar beleefde Frankrijk een Bau-en-Lau-hype door de prestaties van de Fransen. Die zullen ook dit jaar absolute voorrang krijgen. Met de rest van de ploeg loyaal in hun dienst, verwacht ik toch.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.