Bingoal Pauwels Sauces WB haalt Nathan Vandepitte bij hoofdmacht
foto: Cor Vos
maandag 12 september 2022 om 13:07

Bingoal Pauwels Sauces WB haalt Nathan Vandepitte bij hoofdmacht

Nathan Vandepitte komt volgend seizoen uit voor de profploeg van Bingoal Pauwels Sauces WB. De 22-jarige Fransman komt al drie seizoenen uit voor de opleidingsploeg van het Waalse team en krijgt nu een profcontract aangeboden.

Omdat Vandepitte een neoprof is, tekent hij voor twee jaar bij Bingoal Pauwels Sauces WB. Daardoor ligt hij tot eind 2024 vast. Vorig seizoen wist Vandepitte knap een negende plaats te behalen in het Kampioenschap van Vlaanderen, terwijl hij ook al eens vijftiende werd in de GP de Fourmies.

“Dat ik de stap kan zetten naar het volgende niveau, is een grote motivatie na drie seizoenen in de opleidingsploeg van het team”, reageert de Fransman. “Ik heb veel geleerd sinds mijn eerste jaar bij de beloften. Ik heb in de loop van tijd een paar wedstrijden kunnen rijden met de profploeg. Dat is echt essentieel om stappen te maken. Ik wil de staf van de ploeg bedanken voor die kans.”

Vandepitte denkt waardevol te kunnen zijn voor het Belgische ProTeam. “Ik ben klaar om alles te geven. In 2023 zal ik vooral moeten ontdekken en leren, en zal ik vooral koersen in dienst van de ploeg. Ik wil ook mijn kwaliteiten als sprinter ontwikkelen”, kijkt hij vooruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.