Blanka Kata Vas is ook in Polen te sterk voor Suzanne Verhoeven

zondag 22 november 2020 om 13:24
Blanka Kata Vas is ook in Polen te sterk voor Suzanne Verhoeven

Blanka Kata Vas - foto: Cor Vos

Blanka Kata Vas heeft de smaak te pakken. De nog altijd maar 19-jarige Hongaarse was afgelopen dinsdag al de beste in het Tsjechische Rýmařov en bleek vandaag de sterkste crosser in een C2-veldrit in Polen. Vas wist nog maar eens Suzanne Verhoeven naar de tweede plek te verwijzen.

De meeste veldrittoppers crossen vandaag in Merksplas voor de Superprestige, maar de beloftevolle Vas besloot naar Polen te reizen voor de Bryksy Cross Gościęcin. De veldrijdsters kregen een snel intervalparcours voorgeschoteld en dit bleek ideaal terrein voor Vas.

De winnares kwam uiteindelijk met voorsprong over de finish. Verhoeven moest, net als in Rýmařov, genoegen nemen met de tweede plaats. Pauliena Rooijakkers finishte als derde. Later vandaag komen de mannen nog in actie.

Winnares Vas wist zich dit seizoen ook al te manifesteren tussen de absolute wereldtoppers. Ze werd al tiende in de Koppenbergcross, achtste in de Jaarmarktcross van Niel en zevende in de Ethias Cross van Leuven. Ze veroverde ook al een zilveren medaille op het EK veldrijden voor beloften.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.