BMC rekent op Van Avermaet in zowel Omloop als Kuurne
foto: Sirotti
woensdag 21 februari 2018 om 11:46

BMC rekent op Van Avermaet in zowel Omloop als Kuurne

BMC heeft op de ploegsite zijn selecties vrijgegeven voor de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. De Amerikaanse formatie zal worden aangevoerd door Greg Van Avermaet. De regerend Olympisch kampioen start in beide kasseiklassiekers als kopman.

Van Avermaet kan zich aanstaande zaterdag in een uniek rijtje fietsen. De 32-jarige Belg won de voorbije twee edities van de Omloop het Nieuwsblad, en mag zich bij een nieuwe zege mede-recordhouder noemen. Hij zou dan bovendien de eerste renner zijn die de koers driemaal achter elkaar weet te winnen. Hij krijgt daarbij de hulp van Jempy Drucker, Stefan Küng, Jürgen Roelandts, Michael Schär, Nathan Van Hooydonck en de ervaren Francisco Ventoso.

Ploegleider Valerio Piva heeft vertrouwen in een goede afloop. “We hebben met Greg de beschikking over een duidelijke kopman. Hij liet in de recente Tour of Oman al zijn goede vorm zien, en hij is gemotiveerd om voor een derde keer de Omloop te winnen. Hij zal bovendien kunnen rekenen op een sterke en ervaren ploeg. Met Jürgen Roelandts hebben we nog een renner in de gelederen die goed in vorm is. Hij zal zaterdag dan ook een beschermde status krijgen.”

De Italiaanse oud-renner denkt dat de hertekende finale in het voordeel speelt van zijn poulain. “De finale is nu zwaarder dan voorheen, wat Greg in de kaart speelt. Ik denk dat het laatste koersuur nu selectiever is met zowel de Muur als de Bosberg in de slotfase. We zullen hierdoor meer aanvallen gaan zien.”

Van Avermaet ook kopman in Kuurne, Roelandts en Bettiol beschermde rol
Voor Kuurne-Brussel-Kuurne vestigt BMC eveneens zijn hoop op Van Avermaet, ondanks het feit dat de Belg er nog nooit op het podium stond. “Ondanks het gegeven dat Kuurne meer een sprinterskoers is, heeft hij er in het verleden al goed gepresteerd. We hebben in de laatste twee edities ook gezien dat er groepjes vooruit kunnen blijven. We houden echter zowel Roelandts als Alberto Bettiol achter de hand”, aldus ploegleider Klaas Lodewyck.

Van Avermaet zelf blaakt van het vertrouwen. “De voorbereiding verliep perfect, en ik voel dat ik in goede vorm steek. Ik hoop dat ik in beide wedstrijden kan schitteren. Door de parcourswijziging is de finale van de Omloop nu zwaarder, maar ik hou ervan. Het is altijd goed om de Muur en de Bosberg terug te zien in een klassieker.”

Hij zal in Kuurne opnieuw de assistentie krijgen van Drucker, Roelandts en Ventoso. Verder zullen de jongelingen Bettiol, Tom Bohli en Loïc Vliegen hun opwachting maken.

Selectie BMC voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad 2018 (1.WT)
flag-lu Jempy Drucker
flag-ch Stefan Küng
flag-be Jürgen Roelandts
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Nathan Van Hooydonck
flag-es Francisco Ventoso

Selectie BMC voor flag-be Kuurne-Brussel-Kuurne 2018 (1.HC)
flag-it Alberto Bettiol
flag-ch Tom Bohli
flag-lu Jempy Drucker
flag-be Jürgen Roelandts
flag-be Greg Van Avermaet
flag-es Francisco Ventoso
flag-be Loïc Vliegen

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
21 februari 2018 11:56
Avermaet wordt in de breedte goed ondersteund, maar hij mist een Oss die mee kan springen. In principe zal hij het in de finale weer alleen moeten opknappen tegen Sagan en QS.
21 februari 2018 12:00
Volgens mij gaat Küng een dijk van een voorjaar rijden in de schaduw van Van Avermaet.
21 februari 2018 12:08
@Lyndalid Ik verwacht dit eerder van Bettiol in de klassiekers dan van Küng. Küng heeft misschien wel de potentie, maar ik verwacht dat dat er dit jaar nog niet compleet uit zal komen.
21 februari 2018 12:28
Roelandts is ook behoorlijk in vorm hoor ... die kan d erol van Oss prima overnemen
21 februari 2018 12:46
@Jean Dumas, Sagan doet niet mee
21 februari 2018 13:15
LyndaLid roept dat altijd over Kung hahaha. Maar met Roelandts, Bettiol, Drucker zijn er wel meer gasten die achter Van Avermaet een dijk van een voorjaar zouden kunnen rijden.

Grootste probleem? Greg is een absolute veelvraat die het eigenlijk nooit laat afweten en zijn knechten hebben daardoor niet extreem veel ruimte. ;)
21 februari 2018 13:18
Quote:
LyndaLid roept dat altijd over Kung hahaha.


Hoe vaak kan iemand dat precies roepen? 1x eerder wellicht, vorig voorjaar? ;)
21 februari 2018 16:32
Ik verwacht ook veel van Kung, zoals iedereen die vorig jaar zijn progressie heeft waar kunnen nemen. Tegelijkertijd hebben we ook kunnen zien dat QS zo'n beetje de enige ploeg was die er in finales nog een tactiek op na kon houden. Benieuwd of ze dit jaar weer zo dominant zijn in de klassiekers.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.