Boogerd: “Gesink is mijn favoriet”
vrijdag 11 september 2009 om 12:10

Boogerd: “Gesink is mijn favoriet”

Robert Gesink maakt de grootste kans de Vuelta te winnen, zegt Michael Boogerd in zijn column in de Telegraaf. De jonge Nederlander zal dan wel goed moeten omgaan met de stress die bij de leiderspositie komt kijken. In de Tour is hij mede daardoor gevallen, durft Boogerd te beweren.

“Eerlijk gezegd is Gesink momenteel mijn favoriet voor de eindzege”, begint Boogerd zijn lofzang over zijn oude ploeggenoot. “Ik denk dat hij er sportief met Alejandro Valverde en Ivan Basso bovenuit steekt. Basso heeft de meeste ervaring, terwijl Valverde als Spanjaard in eigen huis altijd iets extra’s kan. Toch denk ik dat Gesink een kans heeft, wanneer hij ze bergop een keer kan lossen. Hij rijdt namelijk altijd zijn eigen tempo en dat is erg goed.”

Ook heeft de ex-prof complimenten over voor de ploegleiding. “Je ziet dat iedereen in dienst van hem rijdt en dat hij met Koos Moerenhout een ervaren kapitein aan zijn zijde heeft. Verder zie ik duidelijk de hand van ploegleider Adri van Houwelingen, die dit soort situaties altijd perfect onder controle heeft.”

Boogerd doet daarnaast een boude bewering. “In de Tour is er veel meer stress dan in de Vuelta. Gesink heeft daar volgens mij echt last van de verwachtingen gehad en is hij mede door de nervositeit gevallen”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.