Boonen: “Bos wordt een van de beste sprinters”
donderdag 11 februari 2010 om 11:33

Boonen: “Bos wordt een van de beste sprinters”

In de Ronde van Qatar arrangeerde de Telegraaf een ontmoeting tussen twee krachtpatsers in het peloton. Tom Boonen vertelde Theo Bos dat hij er zeker ging komen, terwijl de Nederlander probeerde wat op te steken van de Belg.

“Jij hebt nooit de bouw gehad van een echte baansprinter”, vertelt Boonen aan zijn collega. “Ik zat altijd naar het WK baan te kijken op televisie. Dan zag ik jou tegen die kolossen van 100 kilo sprinten. Jij bent dan eigenlijk maar een klein manneke. En toch weet je heel veel kracht te genereren met heel weinig massa. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat je het als wegrenner gaat maken.”

Bos kwam gisteren te vroeg op kop en verloor daardoor de sprint om de vierde etappe op het Saudisch schiereiland. “Ik vond het super om te spurten tegen deze mannen, al ging ik inderdaad wel wat te vroeg aan. Dit geeft wel vertrouwen voor de laatste twee etappes.”

Bos wil bij de Scheldeprijs (7 april) zichzelf eens goed testen. “Daar zal ik jou ook wel tegenkomen, toch?” vraagt hij Boonen. “Ja, al zal ik niet mee sprinten”, laat die weten. “Dat is mooi.” Er bestaat nog een kans dat beiden elkaar tegenkomen tijdens Parijs-Roubaix, waarvoor Bos eerste reserve is. “Als je de kans krijgt om daar te rijden, moet je dat zeker doen, Theo. Dat is zo’n mooie ervaring”, vertelt de winnaar van vorig jaar hem.

Op de vraag van Bos hoeveel Boonen heeft getraind in de winter, hoort hij: “Ik heb het niet bijgehouden. Door de jaren heen weet je wel wat nodig is om goed te zijn op de juiste momenten. Dat moet jij allemaal nog leren. Ik denk dat je nog zeker een jaar nodig hebt, voordat je op het niveau zit, waar je wilt komen. Ik vind dat je met Cervélo de juiste ploeg hebt gekozen om je te ontwikkelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.