Boonen sluit aan bij ploeg en rijdt Tour of Oman
dinsdag 29 januari 2013 om 19:58

Boonen sluit aan bij ploeg en rijdt Tour of Oman

tom boonen

foto: Sirotti

Tom Boonen is herstellende van zijn infectie in de linkerelleboog. Twee dagen na zijn ontslag uit het ziekenhuis op 24 januari is de Belg weer in training gegaan. Woensdag sluit hij aan bij een deel van zijn ploeg OmegaPharma-Quick Step, dat op training is op het Spaanse Mallorca. Dit meldt de ploeg op haar website.

”Gelukkig gaat het goed. Zaterdag heb ik een klein stukje gereden en zondag en maandag heb ik in totaal drie uur getraind. Vandaag (dinsdag, red.) heb ik twee uur op de hometrainer gereden, door het slechte weer hier in België. Elke dag voel ik me een beetje beter, dat is een goed teken”, zegt de klassiekerkopman van de Belgische formatie.

”Dat is waarom ik, samen met het team, heb besloten aan te sluiten bij een deel van de ploeg, dat op trainingskamp in Mallorca is. Ik ben blij er weer bij te zijn en het is ook goed voor mijn moraal.” Over zijn deelname aan de Tour of Oman, meldt Boonen: ”Als alles goed is, zoals nu, dan rijd ik daar. De Tour of Oman zal een belangrijke stap zijn om mijn conditie in orde te krijgen voor de klassiekers.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.