BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo toch in Dwars door Vlaanderen
foto: Cor Vos
dinsdag 30 maart 2021 om 17:19

BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo toch in Dwars door Vlaanderen

BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo starten woensdag dan toch in Dwars door Vlaanderen. Het Nieuwsblad meldt een dag voor de wedstrijd dat BORA-hansgrohe mag starten in Roeselare en ook WielerFlits kreeg dit nieuws bevestigd. Sporza brengt naar buiten dat Trek-Segafredo met zes man start. Mads Pedersen ontbreekt.

Eerder werd nog melding gemaakt van een verplichte quarantaine tot en met donderdag 1 april voor heel BORA-hansgrohe, omdat heel de ploeg een zogenoemd ‘hoogrisicocontact’ was van de positief geteste Matthew Walls. Door die quarantaine moest de Duitse ploeg van kopmannen Nils Politt en Pascal Ackermann ook al de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem missen.

BORA-hansgrohe mag woensdag starten omdat Ackermann, Politt, Patrick Gamper, Jordi Meeus, Marcus Burghardt, Daniel Oss en Maciej Bodnar allemaal een negatieve coronatest hebben overlegd. Ze staan daarom ook op de startlijst voor de semi-klassieker.

Goed nieuws voor Stuyven
Trek-Segafredo mag, ondanks twee coronapositieven de dag voor Gent-Wevelgem, óók starten in Dwars door Vlaanderen. Alle renners en stafleden die een ‘laagrisicocontact’ waren, werden dinsdag opnieuw getest. Die testuitslagen waren allemaal negatief.

Kopman Jasper Stuyven, Koen de Kort, Ryan Mullen, Kiel Reijnen, Quinn Simmons en Edward Theuns mogen daarom starten in het team van ploegleider Steven de Jongh. Geen Mads Pedersen, de Deen was een nauw contact van een van de besmette mensen, evenals Alex Kirsch.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.