Bos: “Echt gelukkig met deze overwinning”
zaterdag 1 september 2012 om 18:55

Bos: “Echt gelukkig met deze overwinning”

foto: Il Piccolo Airone

Theo Bos (Rabobank) heeft vandaag weer een overwinning aan zijn palmares toegevoegd. Hij klopte Andre Greipel (Lotto-Belisol) en Tom Boonen (OmegaPharma-Quick-Step) en was daarmee de snelste in de slotetappe van de World Ports Classic. “Alles verliep eigenlijk naar wens en ik ben echt gelukkig met deze overwinning,” aldus een gelukkige Bos tegenover Rabosport.

Het strijdplan was duidelijk. “We probeerden met de ploeg in de finale al vroeg de leiding te pakken. De finale kende veel bochten, dan is het het verstandigst als je vooraan kunt blijven om als eerste de bochten aan te snijden,” weet Bos. Dit lukte bijna perfect, waardoor de snelle Nederlander zijn zesde overwinning van het seizoen kon laten noteren.

Toch ging het in de finale bijna mis. De trein van Rabobank werd even naar achteren gedrukt. “Maar daar zie je dan weer de ervaring van Mark (Renshaw) terugkomen. Hij weet Theo terug te brengen en trekt op 350 meter voor de streep de sprint aan,” stelt ploegleider Jan Boven, die een goede ploeg aan het werk zag.

“Alle posities klopten bij ons. Jetse Bol heeft in de achtervolging prima werk geleverd. Op zeven kilometer van de streep was het aan de rest en daar namen Maarten Wynants en Jos van Emden het over tot aan kilometer twee voor de finish. Tom Leezer verrichte vervolgens uitstekend werk, waardoor Graeme Brown en Mark Renshaw met meer rust de echte finale konden inluiden,” aldus Boven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.