Bradley Wiggins overweegt werelduurrecord aan te vallen
zondag 18 mei 2014 om 10:25

Bradley Wiggins overweegt werelduurrecord aan te vallen

Bradley Wiggins

foto: Sirotti

Bradley Wiggins denkt er over na om een aanval te gaan doen op het werelduurrecord. Waar Fabian Cancellara na een reglementswijziging van de UCI zijn plannen op de lange baan schuift, is het voor de Tourwinnaar van 2012 een aanleiding om serieus een poging te overwegen.

Wiggins juicht de aanpassing toe, maar heeft ook een kanttekening. “Je vraagt je af waarom ze het in de eerste plaats veranderd hebben. We hebben nu een decennium verloren. Het is jammer dat ze het toen veranderd hebben”, vertelt hij aan Cyclingnews. “Ik denk dat we Chris Boardman daarvan de schuld kunnen geven”, grapt hij. “Het is jammer, anders had Cancellara het denk ik vijf of zes jaar geleden al geprobeerd. Dat hebben we nu gemist.”

Hoewel hij het eerder niet overwoog, is Wiggins nu geïnteresseerd in het breken van het record. “Ik zou het graag willen proberen”, kondigt hij aan. “Voor mij waren Tony Rominger en Miguel Indurain de laatsten die het in die positie geprobeerd hebben. En ik heb altijd gezegd dat ik mezelf heel graag zou willen meten met Indurain in een uur. Daarom overweeg ik het nu.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.