Brailsford hekelt spugen Franse publiek: “Hoort blijkbaar bij de Franse cultuur”
foto: Sirotti
maandag 23 juli 2018 om 15:39

Brailsford hekelt spugen Franse publiek: “Hoort blijkbaar bij de Franse cultuur”

Sky-baas Dave Brailsford had tijdens een persmoment tijdens de tweede rustdag in deze Tour harde woorden voor het Franse publiek. Enkele Sky-renners werden de afgelopen etappes door hen bespuugd. Geërgerd zei hij tegen de aanwezige pers: “Dit hoort blijkbaar bij de Franse cultuur.”

In andere landen overkomt dit de Britse ploeg niet. Zo vertelt hij over de Vuelta en de Giro het volgende: “De Italianen waren geweldig. De Spanjaarden ook.” Daarom beredeneert Brailsford dat het spugen bij de Franse cultuur hoort. “Ik weet nog niet zo zeker of zij het wel zo leuk gevonden zouden hebben als er in Rusland op hun spelers gespuugd was. Maar blijkbaar is het wel oké om op ons te spugen”, weerspiegelt de Sky-baas de situatie.

“De Ronde van Frankrijk wordt gepromoot als het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld, maar als je de beste renners van over de hele wereld wil laten komen, behandel ze dan met wat meer respect. Als je ze niet wil, kan je misschien een Tour de France organiseren die enkel voor Franse ploegen is”, eindigt Brailsford waarschuwend.

RIDE Magazine
85 Reacties
Sorteer op:
23 juli 2018 21:30
Uiterste houdbaarheidsdatum verstreken.

T371, spot on.
23 juli 2018 21:31
@vlek het journaille lijkt in slaap gedoezeld idd. Als ik een Bert Wagendorp in de avondetappe hoor is het slecht gesteld met het kritische vermogen van voorname figuren in dat vak.
23 juli 2018 21:58
Hoe groot kan een bord voor je kop zijn, misschien moet ie even wat gaan reflecteren voordat ie racistische uitspraken gaat doen. Wat wil hij hiermee bereiken? Dit gooit alleen maar meer olie op t vuur. Misschien wordt t tijd dat ie eens in het belang van de sport gaat denken i.p.v. zn eigen verdachte kliek. Bah, wat ontzettend nare man is dit toch
23 juli 2018 22:13
@ t371 dank voor je uitgebreide verhaal, precies mijn gedachte.
23 juli 2018 23:18
En Brailsford blijft lekker wrijven in de vlek.
24 juli 2018 01:03
Spugen op renners is walgelijk. Al heb je nog zo'n hekel aan Sky en Froome, dat doet een beschaafd mens niet. Spuug dan liever op Brailsford.
24 juli 2018 01:13
@T371

Veel tijd gestoken in een verhaal dat kant nog wal raakt. Schaatsen zal nooit zo populair worden, dus dit soort praktijken zullen daar niet voorvallen.
Daarnaast is Sky niet gepakt op doping en zijn het dus insinuaties. De salbutamolzaak is afgehandeld, leer dat toch eens te accepteren!
24 juli 2018 04:13
Ik wens alle sky renners succes de aankomende dagen. Ik snap nu wel wat meer waarom ze voor witte shirtjes hebben gekozen, dan zie je tenminste niet al die klodders slijm naar beneden druipen, vooral niet na deze uitspraak van Brailsford.
Even serieus: ook al frustreert sky je al jaren, ook al ben je boos .... iedereen weet wel dat het nooit goed is om jezelf te verlagen door agressief te handelen, daar hoort spugen ook bij.
24 juli 2018 08:54
Misschien niet de beste timing om dit aan de kaak te stellen, maar ergens heeft Brailsford wel gelijk natuurlijk.

In Italië en Spanje (en eigenlijk ook alle andere landen) geldt een minimum aan respect voor wielrenners. In de Giro is er bv. geen enkel incident geweest. Daarnaast zijn ze in de Tour niet aan hun proefstuk toe wat betreft urine gooien, spuwen en erger (de stomp in de lever van Merckx).

Dat niet enkel Fransen naar de Tour komen en dat de meeste Fransen zich wel respectvol gedragen tegenover wielrenners, verandert niets aan het feit dat het in de Tour dikwijls compleet uit de hand loopt.
24 juli 2018 10:57
@Lyndalid wat een waardevolle bijdrage.....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.