Brailsford noemt Colombiaanse sponsor ‘zeer onwaarschijnlijk’ voor Team Sky

maandag 18 februari 2019 om 15:06
Brailsford noemt Colombiaanse sponsor ‘zeer onwaarschijnlijk’ voor Team Sky

De kans dat het Colombiaanse bedrijf Ecopetrol de nieuwe hoofdsponsor wordt van Team Sky is klein. Ploegbaas Dave Brailsford noemt het ‘zeer onwaarschijnlijk’, ondanks recente gesprekken over een samenwerking. Dat zei hij tegen Marca.

“Ik sta voor alles open, als ze mij bellen”, zegt Brailsford, die op zoek is naar een nieuwe geldschieter voor zijn miljoenenploeg. De markt in Colombia noemt de Brit wel interessant. “Het Colombiaanse wielrennen heeft een enorm potentieel, dat weet iedereen. Ik twijfel er niet aan dat het blijft groeien en de beste van de wereld kan worden. Volgend jaar wil ik hier ook een trainingskamp doen voor de Ronde van Colombia.”

Brailsford blijft zoeken naar een nieuwe hoofdsponsor. Zijn eigen deadline is de Tour de France, gaf hij eerder aan. Mocht hij dat niet redden, dan zal hij de renners vertellen uit te kijken naar nieuwe ploegen. Volgens La Gazzetta dello Sport is tv-zender Sky voorlopig bereid om voor 70% van het huidige budget (naar schatting bijna 40 miljoen euro, red.) garant te staan voor de ploeg van Brailsford in 2020, tot hij een nieuwe sponsor gevonden heeft.

Brailsford: “Tour Colombia is gegroeid”
Bij Team Sky rijden op dit moment twee Colombiaanse kopmannen, Egan Arley Bernal en Ivan Ramiro Sosa. Zij zagen zondag de eindzege in de Tour Colombia 2.1 gaan naar Miguel Ángel López van Astana. “De koers was prachtig en levendig, zoals altijd gevolgd door veel fans. Onze ervaring van vorig jaar was al goed, maar de wedstrijd is gegroeid”, aldus de ploegbaas.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.