Bram Tankink gaat waarschijnlijk nog een jaar door
foto: Marcel Koch
dinsdag 11 juli 2017 om 08:36

Bram Tankink gaat waarschijnlijk nog een jaar door

Er komt voorlopig nog geen einde aan de carrière van Bram Tankink. Het lijkt erop dat de inmiddels 38-jarige renner ook volgend seizoen nog in het profpeloton zit. “Die kans is redelijk groot”, bevestigde Tankink maandagavond in De Avondetappe.

“Ik heb nog geen contract voor volgend jaar, maar er zijn wel opties”, daarmee suggererend dat meerdere ploegen hem willen aantrekken. Tankink noemde echter geen namen van mogelijke werkgevers. De renner rijdt nu al voor het elfde jaar op rij bij LottoNL-Jumbo.

“Toen ik prof werd, dacht ik: op mijn dertigste stop ik, dan ga ik iets anders doen”, aldus Tankink. “Nu ben ik 38, maar je moet niet stoppen omdat je oud bent. Je moet stoppen omdat je versleten bent, omdat je geen zin meer hebt, of omdat je niet meer gemotiveerd bent.” Maar dat is volgens hem niet van toepassing. “Ik ben niet versleten, ik ben wel gemotiveerd en ik heb ook altijd nog zin om te trainen.”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
11 juli 2017 13:27
@tvm, Tankink doet veel werk in de koers voordat de tv uitzending start. Hij rijdt hard,is koerskapitein, geeft jongeren advies, is voorbeeld van de doorgewinterde prof, houdt de sfeer erin, pelotonvulling uiteraard, dat is toch elke renner!
11 juli 2017 14:02
@ Sephiroth,
Je kunt inderdaad zien dat hij meestal rond plek 50-100 in het peloton eindigt. Daarmee laat hij zien dat hij constant rijdt en daarmee een nuttige opvulling is om bijvoorbeeld de bidons te halen als de koers wat verder gevorderd is. Als dat de moeite waard is, dan verlengen inderdaad. Ik vind het eigenlijk tijd worden voor een jong talent, waar hij nu die plek bezet.
11 juli 2017 17:03
Verrijking voor de sport, en absoluut nog niet inwisselbaar! Ik vind het nog altijd jammer dat hij een hongerklop kreeg op het NK dat Hoogerland won. Dat gun je die man toch
11 juli 2017 18:16
In de giro was tankink samen met clement en van emden sterkste man voor kruijswijk, niks versleten!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.