Nieuwe editie RIDE Magazine feestelijk gepresenteerd bij OFM. in Beek
foto: Dion Kerckhoffs
woensdag 22 november 2023 om 10:00

Nieuwe editie RIDE Magazine feestelijk gepresenteerd bij OFM. in Beek

Ride In het Limburgse Beek is dinsdag de nieuwe uitgave van RIDE Magazine feestelijk gepresenteerd. We waren te gast herenmode-winkel OFM., waar we 80 wielerliefhebbers hadden uitgenodigd voor een gezellig wielercafé. Samen met Bram Tankink en Rob Ruijgh passeerden tal van interessante onderwerpen de revue.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De wintereditie van RIDE Magazine staat onder meer in het teken van het uitzonderlijke seizoen van Mathieu van der Poel. Hoofdredacteur Raymond Kerckhoffs sprak de smaakmaker van 2023 uitgebreid voor het Franse Velo Magazine. Het resulteerde in een uitgebreid interview, waarin ‘MVDP’ vertelt over zijn aanvallende koerswijze, unieke seizoen en zijn doelen voor de toekomst.

Te gast waren Bram Tankink en OFM.-ambassadeur Rob Ruijgh, die aanschoven bij het wielercafé onder leiding van mede-hoofdredacteur Maxim Horssels. Daar werd onder andere gesproken over de professionalisering van de wielersport en Tankink deelde een opmerkelijke anekdote over hoe zijn seizoenstart er vroeger behoorlijk anders uit zag. “Dan stonden we bij de Tour Down Under nog meer in de kroeg dan dat we op de fiets zaten”, stelde De Tank met zijn kenmerkende brede lach.

We waren te gast in het Limburgse Beek, dus er werd uiteraard gesproken over een van Limburgs wielerhelden: Wout Poels. Na zijn etappezeges in de Tour de France en Vuelta a España, kon ook een interview met hem niet ontbreken in het magazine. Ruijgh haalde nog enkele herinnering op over zijn periode als ploegmaats van Poels. “Ik weet nog dat hij in de Tour van 2012 een vreselijke valpartij maakte”, aldus ooggetuige Ruijgh, “Ik sprong toen hij enkele jaren later Luik-Bastenaken-Luik won al een gat in de lucht, maar het is prachtig dat het dit seizoen ook weer op zijn plek valt.”

En hoewel hij inmiddels met wielerpensioen is, kwam ook Limburger Tom Dumoulin nog even aan bod. In de nieuwe RIDE Magazine staat een uitgebreide reportage over zijn favoriete trainingsklim: Sur Steppes. “Als ik vroeger met hem ging trainen zei hij nog wel eens ‘ik ga even een inspanning doen’ en dan vloog hij op zo’n klim keihard weg”, haalde Tankink herinneringen op.

Ook werd er gesproken over enkele uitdagingen waar de wielersport voor staat, zoals het probleem met motorbeveiliging in Nederland dat in het magazine uitgebreid aan bod komt. Het problematische business-model van de wielersport werd eveneens besproken. Volgens Tankink speelt dit probleem al lang. “In 2002, toen ik prof werd, werd ik al op het matje geroepen bij Lefevere omdat het crisis zou zijn in de wielersport. Dat heb ik sindsdien ieder jaar gehoord.”

Na de presentatie werd er uitgebreid nagepraat onder genot van een hapje en drankje. Uiteraard lag er voor alle partners en lezers van RIDE die aanwezig waren een gloednieuw magazine klaar. De launch party van RIDE magazine is toegankelijk voor alle abonnees van RIDE. Ben jij er de volgende keer ook bij?


Black Friday Deal: 2x RIDE voor slechts 12,50

Wil jij tijdens de feestdagen tegen een aantrekkelijke prijs genieten van de mooiste wielerverhalen? Met RIDE hebben we deze week een hele aantrekkelijke aanbieding voor je. Ontvang nu ons tijdloze najaarsnummer en het komende winternummer samen voor slechts 12,50 euro. Ruim 300 pagina’s wielersport met talrijke bijzondere verhalen. Een buitenkansje!


Krijg de nieuwe RIDE van ons cadeau

Wil je de nieuwe RIDE gratis ontvangen? Neem dan nu een abonnement, lees het hele jaar het leukste wielerblad van Nederland en België en krijg jouw eerste exemplaar van ons cadeau.

RIDE Magazine