Brent Van Moer dacht dat vlucht het ging halen in Giro del Veneto: “Ineens waren ze daar”
Foto: Cor Vos
woensdag 11 oktober 2023 om 18:09

Brent Van Moer dacht dat vlucht het ging halen in Giro del Veneto: “Ineens waren ze daar”

Video Een beetje meer vertwijfeling in het peloton, en de dag van Brent Van Moer had er volledig anders kunnen uitzien in de Giro del Veneto. De renner van Lotto Dstny maakte een sterke indruk in de vroege vlucht, maar werd op zeven kilometer van het einde toch ingerekend.

“Het was een mooie wedstrijd. Ik wilde graag mee zijn, we waren met een goede groep vooruit en dus geloofde ik er wel in”, verklaarde Van Moer voor de camera van WielerFlits. “Toen Rosskopf begon te slepen, kwam er wat twijfel in de groep en draaiden we niet meer goed rond. Het peloton kwam snel dichter. Mijn communicatie was slecht en ineens waren ze daar. Ik heb me daar een beetje aan mispakt.”

Van Moer probeerde in de finale zijn vluchtmakkers nog een aantal keer los te gooien. “Ik voelde bij het ingaan van de laatste ronde dat ik de klim snel op moest rijden, om geen tijd te verliezen op het peloton. Dat was jammer genoeg niet voldoende. Maar ik heb wel een goede koers gereden: ik wilde mee zijn om mijn ploegmaats in een goede positie te brengen, en dan weet je nooit wat er gebeurt.”

Als kers op de taart plaatste ploegmaat en goede vriend Florian Vermeersch zich als derde in de eindsprint. “Een mooie uitslag voor hem, op een lastige aankomst. We hadden met hem en Andreas Kron twee renners die dat konden, dus is het heel goed om op het podium te staan met de ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.