Brits kampioen Swift per direct naar Arkéa-Samsic
foto: ASO, archief
maandag 13 mei 2019 om 15:00

Brits kampioen Swift per direct naar Arkéa-Samsic

Arkéa-Samsic heeft de selectie met onmiddelijke ingang versterkt met Connor Swift, de kampioen van Groot-Brittannië. De 23-jarige coureur komt over van Madison Genesis, tekent een contract tot eind 2020 en debuteert morgen al in de Vierdaagse van Duinkerke.

De transfer is mogelijk omdat Swift overkomt van een continentale ploeg. Renners die daar onder contract staan, kunnen heel het jaar door de stap maken naar een ploeg met een WorldTour- of ProContinentale licentie.

Swift debuteerde in 2017 bij Madison Genesis en verraste afgelopen jaar met de Britse titel bij de elites. Mede daarom kreeg hij een stagecontract bij Dimension Data (zie foto) voor het vorige najaar. Dit jaar trok hij zijn goede prestaties door, met een negende plek in de Tour de Yorkshire begin mei.

Vervanger Robert Wagner
Arkéa-Samsic zit met een personeel probleem, want Robert Wagner is al lange tijd geblesseerd en niet inzetbaar. “We hebben daarom besloten dat we ons nu al voorbereiden op de toekomst. Na overleg met André Greipel hebben wij gezien dat Connor een renner is met potentieel. Hij is snel in de sprints en kan zich goed positioneren”, zegt ploegbaas Emmanuel Hubert. “We moesten de ploeg versterken op dat gebied. Nu we Connor Swift hebben, is dat geregeld.”

“Ik ben helemaal in de wolken met de kans die gekomen is!”, jubelt Swift. “Dit gebeurt niet heel vaak en om de stap te maken bij Arkéa om deel te zijn van de ploeg rond Greipel lijkt surrealistisch voor mij. Ik ben iedereen dankbaar, natuurlijk ook Madison Genesis voor de laatste twee jaar. Ook omdat ze mij de stap laten maken midden in het seizoen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.