Büchli en Ligtlee zorgen voor EK-goud en brons op Kilometer Tijdrit
foto: WielerFlits
zaterdag 4 augustus 2018 om 16:13

Büchli en Ligtlee zorgen voor EK-goud en brons op Kilometer Tijdrit

Matthijs Büchli is de nieuwe Europees kampioen op de Kilometer Tijdrit. De 25-jarige baanwielrenner van BEAT Cycling was op de Chris Hoy-baan in Glasgow sneller dan de Duitser Joachim Eilers. Het brons ging verrassend naar de 20-jarige Sam Ligtlee.

Laatstgenoemde plaatste zich als zevende voor de finale, waardoor hij als tweede moest starten. Na Ligtlee beten alle favorieten hun tanden stuk op de tijd van onze landgenoot. Uiteindelijk dook Eilers net onderdoor, maar Büchli – die vanmorgen in de kwalificatie een seconde sneller was dan de nummer twee – zorgde toch voor een Nederlands feestje.

Weinig ervaring
“Ik ben erg blij met dit resultaat en verrast met de titel. Vooral de eerste race was heel erg snel, zeker omdat de omstandigheden niet perfect waren”, blikte Büchli terug. “Tijdens de race wist ik niet of het snel was of niet, omdat ik nog weinig ervaring heb op de kilometer. Het voelde niet zo snel, maar dat hoort kennelijk bij de kilometer: je gaat tot het gaatje.”

Zijn razendsnelle kwalificatietijd bleek een voorbode voor de finale, die hij winnend zou afsluiten. “De finale was wat rommeliger. Eilers reed een heel vlakke race, dus ik wist dat het spannend zou worden. Gelukkig was het genoeg voor de titel”, aldus Büchli.

Wereldkampioen Jeffrey Hoogland was niet van de partij; hij richt zich namelijk op het onderdeel Sprint, dat zondag en maandag wordt afgewerkt.

1000m Tijdrit – mannen
flag-nr1 flag-nl Matthijs Büchli in 1’00.134
flag-nr2 flag-de Joachim Eilers + 0.217
flag-nr3 flag-nl Sam Ligtlee + 0.775

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2018 17:11
Ligtlee verrast en Büchli meteen bij zijn debuut op de 1km goud. Mooie prestaties.

Ook goed om te zien dat BEAT al voor de tweede keer goud pakt dit EK.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.